Kickoff

Ny kökschef på Sheraton Stockholm Hotel

Sheraton Stockholm Hotel har rekryterat Frederic Bertuit som ny kökschef. Han kommer närmast från samma roll på Clarion Stockholm Hotel.

Frederic Bertuit har en lång karriär inom hotell- och restaurangbranschen i Stockholm. De senaste nio åren har han arbetat på Clarion hotels, först på Clarion Sign och därefter på Clarion Stockholm vid Skanstull. Han har dessförinnan även jobbat på Petite France på Kungsholmen, Operakällaren, Hilton Slussen och Berns. Sedan slutet av november har nu Frederic det viktiga uppdraget att förnya Sheraton Stockholm Hotels mat- och restaurangkoncept.
-Jag ser fram emot att vara en del av att åter sätta Sheraton på kartan som ett attraktivt restaurangalternativ för stockholmarna och givetvis även för hotellgästerna. Vi arbetar intensivt med nya mat- och servicekoncept och 2017 kommer stora förändringar att ske, säger Frederic Bertuit.
En spännande restauranghistorik
Sheraton Stockholm som ligger i hörnan Vasagatan/Tegelbacken invigdes 1971 och var det första Sheratonhotellet att öppna upp i Europa. Under åren har restaurangen på entréplan haft olika teman och utformning. 1980 öppnade Restaurang Sheriffen, där serverades det populära "Nattabordet" från 22.00 till 02.30 och kostade 2 kronor per person. Från 1989 låg till exempel den tyska restaurangen Die Ecke där och inredningen påminde om en klassisk bierstube. 2008 renoverades hela lobbyn och restaurangen och fick ett nytt utseende och döptes om till Restaurang 360 för en mer internationell inramning.

kickan