Kickoff

Nya spännande utmaningar

Detta har känts som utmaningarnas halvår. Det har hänt så mycket i mitt företag, både med olika uppdrag, avtal, mentorprogram, utvecklingstankar och nu en ny medarbetare.
Snacka om att det snurrar i mitt huvud ibland. 

Det har varit väldigt spännande utmaningar som både gett, ibland tagit energi, men som i slutändan gett mycket både för mig som person och för mitt företag. Jag drivs av utmaningar och har alltid en vilja att förbättra saker och ting. En egenskap som både är på gott och ont.
Nackdelen är att jag driver mig själv lite längre än nödvändigt ibland och att jag tackar ja till saker som jag tycker verkar roliga och utmanande trots att jag vet att det kan bli lite för mycket att göra under en period. Men det är väldigt sällan, eller aldrig egentligen, som jag ångrar något jag gjort, bara de saker jag inte gjort.

Den största utmaningen den senaste tiden är nog att få en ny medarbetare. Tidigare har jag haft studenter från en turism- & serviceutbildning på LIA (Lärande I Arbete, praktik) i olika omgångar och mellan fyra och tretton veckor, men det har varit lite annorlunda. Jag har ju haft medarbetare i mina tidigare yrken också men då har jag varit anställd. 

Nu måste jag tänka på allt själv. Inte bara på arbetstider och så, utan med allt vad kollektivavtal, försäkringar, pension, arbetsuppgifter och mycket annat heter. För trots att min nya kollega känner till företaget sedan tidigare så är det helt annorlunda att faktiskt arbeta i det och sätta sig in i hur allt fungerar. Det mesta har jag i huvudet eftersom jag hittills varit själv i företaget så det är en utmaning att få ned det i skrift och förmedla det på bästa sätt. Det är både jättekul och jobbigt att sätta in en ny person i hur jag tänker, vilka tankar jag har om framtiden och vilka värderingar jag arbetar efter. 
Jag gjorde ju en affärsplan när jag startade mitt företag men sedan har det mesta stannat i huvudet då jag prioriterat annat. Rätt vanligt bland egenföretagare tror jag.
Till det kommer ju så klart alla rutiner i arbetet, alla kontaktar med medlemmar, kunder och samarbetspartners och all kunskap om de mötesplatser vi arbetar med.
Det är så nyttigt att ha någon som ifrågasätter och ser saker ur andra perspektiv. Det är så lätt att bli hemmablind, så det är väldigt nyttigt att få tänka till och ibland tänka om på saker som bara rullar på. 
Som rumpnissarna i Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter säger: ”Voffor gör ho på detta viset?” (Varför gör hon på detta viset?)

Snart ska jag ta en välbehövlig semester och vila tankarna lite. Eller i varje fall försöka, det är när jag kopplar av som de bästa idéerna kommer.

kickan