Kickoff

Köket – hemmets nav och hjärta

På frågan var vi helst umgås med familj och vänner så är svaret som oftast — i köket. Där får det gärna vara lite trångt, lite stökigt och bökigt och charmigt kaos. Kanske är det också lite typiskt svenskt, jag hittade nämligen en undersökning som visade på att just svenskarnas beteende i köket skiljer sig från människor i andra länder på flera vis. 

Svenskar är nämligen mer benägna än någon annan grupp att arbeta eller göra läxor i sina kök. Hela 45 procent av svenskarna uppger att de gör just detta, vilket kan jämföras med exempelvis bara 13 procent av fransmännen. 

Köket har blivit ett centrum i de svenska hemmen där det växlar mellan att fungera som vardagsrum, matrum och arbetsrum.

Själv har jag förmånen att då och då kunna arbeta hemifrån, men trots det inredda arbetsrummet hamnar jag ändå för det mesta med datorn - i köket. Inte helt osökt är det kanske då så att konceptet "aktiv matlagning" har blivit den perfekta upplevelsen. Att skapa något tillsammans bygger både självförtroende, fördjupar vänskap och relationer emellan kunder, partners och kollegor. 

På AVEQIA — får man på sig ett fint förkläde och rullar upp ärmarna och ihop med kockarna ledsagas man sedan in i en värld av dofter, smaker och upplevelser. Mer om detta och möten av olika slag i oktobers utgåva av Kickoff. 

Trevlig höst
Tf Chefredaktör, Tina Gardsten 

kickan