Kickoff

Ökad konkurrens för storbankerna inom företagslån

Allt digitaliseras i dagens Sverige och i världen, det har nog få undgått att märka. Idag kan vi konsumera både produkter och tjänster direkt via datorn och mobilen, oavsett vårt behov. Vi lever i ett effektiviserat samhälle där personlig kontakt och manuell handpåläggning nästan helt försvunnit, allt för att spara tid, pengar och arbete. Detta banar väg för moderna företag, oftast de som är nya och nytänkande, som har digital kunskap och kan ta snabba beslut.

Många stora koncerner, som bankerna, hänger inte med. Det går trögt, sakta och minsta lilla förändring tar så lång tid att det tekniska försprånget blir större och större för de nya, moderna aktörerna.

Gamla kostymer blir äldre och gråare

Storbankernas byråkrati och sega, digitala utveckling börjar nu därför straffa sig och för varje dag som går så förlorar de mark till betydligt mindre finansiella institut som erbjuder smidigare tjänster. Allt fler företag väljer att digitalisera sig och de ansluter sig således gärna till tjänster som endast ligger ett "klick" bort. Storbankerna fortsätter att satsa på sina möten och viftar med sina papper, samtidigt som nytänkande finansiella institut jobbar med att vara mer lättillgängliga för kunden.

Att finansiera investeringar och tillväxt är idag ingen stor maskin i alla fall för de som väljer de digitala alternativen. Många företag behöver kapital för att öka antalet anställda, för inköp, utbyggnad eller helt enkelt för att kunna lösa oväntade utgifter i företaget. Att gå till banken för detta är inte bara tidskrävande och tunggrott, det är jobbigt. Ingen gillar att gå till banken för att låna pengar, för att visa sig sårbar eller behövande.

20.000 kr - 1.000.000 kr på max 24 timmar

De kanske största aktörerna som erbjuder moderna företagslån är Ferratum Business och OPR Företagslån, två finansiella institut som har många års erfarenhet av att driva digitala, finansiella tjänster för både företag och privatpersoner. Det finns framför allt tre egenskaper med dessa företag som gör att fler och fler väljer dem över storbankerna.

Ansökan görs på 5 minuter via dator eller mobil.
Snabba besked och utbetalning på max 24 timmar.
Tydlig information och transparent prissättning. Allt man behöver veta finns direkt på skärmen.

Det största beloppet ett företag kan ansöka om på nätet är 1.000.000 kr och kan alltså utbetalas på max 24 timmar, i vissa fall samma dag. Återbetalningen sker jämnt fördelat över 1-18 månader.

Villkoren för att få en ansökan beviljad skiljer sig något mellan långivarna, men generella villkor som bör uppfyllas är:

Företaget ska vara registrerat och varit aktivt i minst 2 år.
God kreditvärdighet i allmänhet, utan höga skulder eller tidigare betalningssvårigheter.
Minst 750 000 kr i årlig omsättning vid lån på större belopp.
Alla ägare i företaget måste vara baserade i Sverige och vara svenska medborgare.
E.v Borgensman får ej ha betalningsanmärkningar.
BankID används vid ansökan.

Fördelar och nackdelar för dig som företagare

Som ovan nämnt så måste man naturligtvis acceptera att man inte får allt på ett och samma ställe, eftersom de små aktörerna sällan erbjuder kompletta banktjänster. Räntan blir också generellt något högre än den ränta som storbankerna normalt erbjuder.

Fördelen ligger i tillgängligheten, i att spara tid för dig som företagare och för att snabbt komma till skott med de beslut som tas i ditt företag. Slipp långa diskussioner och möten som genererar drivor med papper. Ta beslutet, ansök om finansieringen och nästa dag är företaget igång med sin tillväxt. Tid är pengar!

Utbudet med svenska företagslån

Sverigekredit är Sveriges enskilt största jämförelsetjänst av lån och krediter som används av över 20.000 privatpersoner och företag varje månad. Där hittar du de allra flesta alternativen för finansiering i företaget, i form av företagslån och factoring.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter

Sälens högfjällshotell

Invigning: 1937.
Rum: 106 stycken (från enkelrum till sviter) och 230 lägenheter.
Restauranger och barer: 14 stycken.
Konferenslokaler: 9 stycken (max 800 i biosittning).
Aktiviteter i urval: Utförsåkning, spa, bio och skotersafari.

gammelgården hotell och restaurang

Invigning: 1945. Då flyttades (från Malungsfors) Våffelstugan dit som utflyktsmål för Högfjällshotellets gäster.
Rum: 37 stycken, uppdelade på tre byggnader.
Restauranger: 2 stycken à la carte-restauranger samt Våffelstugan
Konferenslokaler: 2 stycken (max 50 i biosittning) + 3 grupprum.
Aktiviteter i urval: Vandring, cykling, längdskidåkning och hundspann.