Kickoff

Udda hotell

Uppe i ett träd, omringad av is eller på botten av en gruva. Vi tipsar om boenden för den som söker en udda hotellupplevelse utöver det vanliga.

Icehotel

Jukkasjärvi, Lappland

Sedan 1989 byggs det varje vinter upp på nytt. Icehotel, världens första hotell av snö och is, ligger 20 mil norr om Polcirkeln och är utöver ett boende med en medeltemperatur på 5–6 minusgrader samtidigt en konstutställning av snö, is och ljus – skapad av konstnärer från hela världen.

Treehotel

Harads, Norrbotten

I en by vid Luleälven kan hotellgästerna göra nostalgiska återblickar till barndomens trädkojor – men i modernare och bekvämare tappning. Konceptet är inspirerat av Jonas Selberg Augustséns film Trädälskaren och rummen är belägna under trädkronorna, med vy över älven.

Sala silvergruva

Sala, Västmanland

På botten av gruvan, 155 meter under jord, finner man ”världens djupaste svit”. Temperaturen ligger på 18 grader och sängen är utrustad med tjockt täcke och extrafiltar. På morgonen serveras en frukost av en gruvdräng innan gästerna tar hissen upp till marknivå.

Norrqvarn Hotell & Konferens

Lyrestad, Västergötland

På en kulle, cirka hundra meter från receptionen på Norrqvarn Hotell & Konferens, har motorsågskonstnären Sören Niklasson skapat två udda boenden – en flugsvamp och en Karl-Johansvamp. De är gjorda i trä, betong och plywood och sängar finns både i foten och i hatten.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter