Kickoff

Tyge & Sessil

På juldagen slog dörrarna till vincaféet Tyge & Sessil – i regi av stjärnkrögaren Niklas Ekstedt och sommelieren Maximilian Melfors – upp på Brahegatan i Stockholm. Fokus ligger på naturviner och målet är att vincaféet ska vara ett tillgängligt och lite stökigt alternativ för såväl frälsta naturvindrickare som noviser.

Tyge & Sessil vill utmana bilden av att spännande vin är något svårtillgängligt. Detta återspeglas genom att man bland annat har bytt ut den traditionella bardisken mot en bänk. Bänken, vars arbetsytor är riktade ut mot lokalen, gör att sommelieren och gästen verkar sida vid sida. Utöver vin serveras även enklare maträtter.

Filmdryck blir verklighet

I den aktuella filmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann med Robert Gustafsson i huvudrollen spelar den nya drycken Folksoda också en stor roll. Läsken, som är en ekologisk, lätt kolsyrad dryck, innehåller det ryska bäret schisandra, äpple, surkörsbär och citron och har tagits fram av det småländska bryggeriet Berga Bruk.
Folksoda finns på Pressbyrån sedan den 25 december och hos utvalda återförsäljare och butiker från den 7 januari.

Mästaren av shock intar gröna lunds scen

Rob Zombies karriär började i mitten av 80-talet som sångare och låtskrivare i det framgångsrika bandet White Zombie. 1996 inledde han sin solokarriär med låten Hands of Death (Burn baby burn) tillsammans med Alice Cooper. Sedan dess har han släppt fem album och regisserat flera skräckfilmer. Zombies liveshower kombinerar hans intressen – skräckfilm och rock – och är något utöver det vanliga.
Den 20 juni besöker han Gröna Lunds Stora scen för första gången.

"jämt ska det upplevas och upptäckas nya jävla saker"

I februari packar seriehunden Rocky upp hela sitt hem på Spritmuseum i Stockholm. I flyttlasset ingår hans ateljé, vardagsrum, kök och lantställe. Enligt Rockys skapare Martin Kellerman är målet att göra ett Junibacken för vuxna. De olika rummen är målade och skapade av Kellerman själv. Förutom en visit i Rockys värld kommer också en mängd originalstrippar att visas, vissa mer synliga än andra.
Utställningen Rocky på Spritmuseum visas 11 februari–29 oktober på Spritmuseum.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

kickan