Kickoff

Nordic Choice Hotels vinner jättekontrakt vid Copenhagen Airport

Lång och solid erfarenhet från att driva flygplatshotell bidrog till att Nordic Choice Hotels vann kontrakten för två hotell vid Copenhagen Airport. Den 1 april blir det nuvarande flygplatshotellet ombyggt till ett high-end Clarion Hotel, och samtidigt startar bygget av ett nytt Comfort Hotel med 500 rum och ett 3000 kvm stort konferenscenter.

Vid Stockholm, Oslo, Bergen, Stavanger och nu senast Helsingfors, driver Nordic Choice Hotels flygplatshotell, något som gör hotellkoncernen till det företag som har störst erfarenhet i Norden på området. Denna erfarenhet kommer nu Copenhagen Airport till glädje. Från den 1 april övertar Nordic Choice Hotels driften av det nuvarande flygplatshotellet - och med en investering på närmare 1 miljard norska kronor är detta första steget på vägen till att ta flygplatsens hotelldrift och -kapacitet till nya nivåer.
- Copenhagen Airport har i många år önskat sig ett hotell som kan komplettera det existerande high-end-hotellet. Därför är vi glada över att detta avtalet också innebär att vi får uppföra och driva ett helt nytt hotell med 500 rum och ett 3000 kvm stort konferenscenter. Det nya hotellet blir ett Comfort Hotel, och därmed kommer vi att driva två hotell som vänder sig till varsina kundgrupper. På det sättet säkrar vi både ett bättre och bredare hotellutbud på flygplatsen, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Helt olika erbjudanden – och krav
Clarion är en av de mest kända hotellkedjorna i Norge och Sverige, och kedjan är utsetts till Sveriges bästa hotellkedja sju år i rad. Dessutom är Clarion Hotel Arlanda Airport korat till Sveriges bästa businesshotell och Europas mest lyxiga flygplatshotell. Där Clarion är Nordic Choice Hotels high-end-kedja – och därmed det önskade valet för många affärsresenärer – är Comfort Hotel ett modernt bed & breakfast-koncept som i högre grad fokuserar på fritidsresenärer.
- Hos Clarion erbjuder vi ett hav av möjligheter för att skämma bort sig själv, som till exempel med gastronomi i världsklass från President Obamas favoritkock Marcus Samuelsson. På Comfort Hotel är utbudet fokuserat på att ge gästerna det de verkligen har användning för – som gratis kaffe och wi-fi – och slipper allt annat. På det viset ger vi gästerna valmöjligheter. Det finns ingen standardgäst, och därmed finns det heller inte ett standardhotell som passar alla, säger Stordalen.

Behov av mer hotellkapacitet
Copenhagen Airport är den viktigaste trafikknutpunkten i Norden, och flygplatsen har ambitionen att växa från 29 till 40 miljoner passagerare om året. Nordic Choice Hotels ska vara med och säkra så att hotellutbudet matchar de övriga tillväxtplanerna och ambitionerna på flygplatsen.
- Vi bygger ut flygplatsen markant, för att rymma upp till 40 miljoner resenärer om året. Det handlar om att skapa mer plats både för flygplan och passagerare. Men det är också behov för hotell- och konferenskapacitet, och därför är jag väldigt glad över att vi har lyckats hitta en partner med bred internationell erfarenhet från att utveckla och driva hotell i världsklass, säger Thomas Woldbye, VD för Copenhagen Airport.

Konferenscenter en viktig bricka
Utöver att Copenhagen Airport från 2020 dubblar hotellkapaciteten, kan man också se fram emot att stärka huvudstadens möjligheter att locka ännu fler internationella konferenser.
- Köpenhamn är redan en internationellt eftertraktad konferensstad, och med det nya konferenscentret kommer vi att stärka attraktionen ytterligare. Med flygplats, motorväg och järnväg rätt utanför dörren – strategiskt beläget tillsammans med de två hotellen – hittar man inte en starkare eller mer central placering för en internationell konferens, säger Petter A. Stordalen.
Petter Stordalens fastighetsbolag Strawberry Fields, får med detta avtal en ägarandel på 40 procent av de två hotellen och konferensanläggningen.

Fakta
• Det existerande hotellet på Copenhagen Airport renoveras och byggs om från den 1 april 2017.
• Hotellet döps samtidigt om till “Clarion Hotel Copenhagen Airport”.
• Clarion Hotel är Nordic Choice Hotels high-end-kedja, fullservice-hotell av hög, internationell standard. I dag består kedjan av 76 hotell, primärt i Sverige och Norge.
• Hotellet kommer att ha 382 rum, 21 möteslokaler och konferensfaciliteter för 500 gäster.
• Clarion Hotel Copenhagen Airport kommer ha Nordic Choice Hotels high-end restaurangkoncept “Kitchen & Table by Marcus Samuelsson”.
• Det nya Comfort Hotel med 500 rum med tillhörande konferenscenter på 3000 kvm ska stå färdigt 2020.
• Comfort Hotel är Nordic Choice Hotels moderna bed & breakfast-koncept, där huvudfokus ligger på att ge gästerna det de behöver allra mest som gratis kaffe och wi-fi, och undvika allt det som man inte har användning av. Nordic Choice Hotels driver 32 Comfort-hotell i Norden och Baltikum.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter