Kickoff

Clarion Hotel Copenhagen Airport har landat

Som planerat är namnbytet på plats och under morgondagen, 1 april 2017 öppnar hotellet vid Köpenhamns flygplats som Clarion Hotel Copenhagen Airport. I första omgången kommer det att bli en mjukstart, men under året kan man se fram emot flera spännande projekt, bland annat introducerar hotellkedjan sitt populära restaurangkoncept i Köpenhamn.

Nytt namn och ny logga är de första uppenbara förändringarna som möter gästerna när de ankommer till hotellet på Clarion Hotel Copenhagen Airport. Den 1 april slår hotellet upp dörrarna som en del av Nordens ledande hotellkedja Nordic Choice Hotels. Med namnändringen klar är jobbet med hotellets förvandling redan i full gång.

Med en omfattande investering är det höga förväntningar på hotellet som framöver får 382 hotellrum och 29 möteslokaler. Hotellet ska vara Köpenhamns nya mötesplats där en levande restaurang och barmiljö är minst lika viktigt som möten, konferens och logi. Clarion hotellen kännetecknas av sociala mötesplatser med generösa lounge-områden för både hotellgäster och lokalbefolkning. Detta är en del av konceptet Clarion Living Room. Som en naturlig följd av detta kommer Clarion Hotel Copenhagen Airport att genomgå en omfattande renovering under året. Clarion Hotel anpassar samtidigt sina koncept efter den danska marknaden och tillför en stark lokal förankring.
- Clarion Hotel är inne i en väldigt expansiv period och med Clarion Hotel Copenhagen Airport gör vi nu vår andra Nordiska market entry inom loppet av 7 månader. Med energi och passion vill vi förändra den traditionella hotellupplevelsen i grunden genom den levande mötesplatsen, våra Living Rooms och våra kreativa restauranger som bjuder på Fun Dining. Vår framgång i Norge, Sverige och Finland bygger på att vara annorlunda och bjuda på det oväntade och det skall vi göra också i Danmark, säger Henrik Berghult, Senior Vice President, Clarion Hotel

Matkoncept från New York lanseras i Köpenhamn
En av de stora nyheterna under året är öppningen av restaurang Kitchen & Table, signerat stjärnkocken Marcus Samuelsson. Restaurangkonceptet erbjuder en multikulturell mix med influenser från Manhattan och köket gör sin egen tolkning av moderna klassiker genom att lyfta in lokala råvaror och smakinfluenser. Miljön i restaurangen är ombonad och personlig vilket bjuder in till spontana möten.
Den nya restaurangen vänder sig till lokalbefolkningen i Köpenhamn såväl som besökare till Köpenhamns flygplats. Restaurang Kitchen & Table öppnar på hotellet under hösten 2017.

Om Clarion Hotel & Clarion Copenhagen Airport Hotel
• Nordic Choice Hotels tar officiellt över driften av hotellet på Köpenhamns flygplats 1 april 2017.
• Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels high-end-brand Clarion och heter framöver Clarion Copenhagen Airport Hotel
• Nordic Choice Hotels driver 190 hotell i Norden och Baltikum, varav 78 är Clarion Hotel.
• Clarion Hotel Copenhagen Airport renoveras för närmare 70 miljoner danska kronor vilket innefattar hotellrum, möteslokaler, lobby och restaurang.
• Restaurang Kitchen & Table By Marcus Samuelsson, öppnar hösten 2017. Samuelsson är en världskänd kock med restauranger i bland annat New York, och känd för att vara ex. President Obamas favoritkock.
• Clarion Hotel finns nu på alla ledande flygplatser i Norden: Clarion Hotel Copenhagen Airport, Clarion Hotel Arlanda Airport, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport, Clarion Hotel Helsinki Airport,

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter