Kickoff

Södra flygeln på Krägga Herrgård har helrenoverats

Krägga Herrgård uppfördes som en romantisk brudgåva på 1830-talet och nästan tvåhundra år senare sveper historiens vingslag över mötesplatsen. Denna genuina känsla har bevarats och förädlats i mötesmiljöer och inredning. Och när Södra flygeln nu har helrenoverats är det i modern herrgårdskänsla, klassiskt men i 2016 års uttryck. Färgskalan är sober, går i grått, svart och silver med inslag av kristall och vit marmor. Och som kontrastrik accent, ett kräggiskt stilleben - den lilla röda detaljen som återkommer i varje rum.

- Vi har valt material och färger som tillsammans förhöjer helhetskänslan och sen har vi som vanligt lagt tid och omsorg på de avgörande detaljerna, säger hotelldirektör Lars Aggestedt.

Gemensamt för alla mötesmiljöer på Krägga Herrgård är att de förenar exklusiv framtoning med hemtrevlig stämning. Och att de ger förutsättningar för gäster att såväl fokusera på ett viktigt möte som att koppla av och andas ut under en weekend. Sammanlagt har åtta hotellrum och 22 badrum i Södra flygeln helrenoverats. Dessutom har interiören i korridorer och allmänutrymme fått ett vårnytt ansiktslyft.
Även Sjövillan, för exklusiva möten i avskildhet, har helrenoverats under våren. Och nu väntar vidare planer på mötesplatsen. Det är det gamla Mejeriet med strandläge som ska byggas om för fyra unika deluxerum som genom bland annat egna soldäck kommer att få direkt sjökontakt med Mälaren.
- Projekteringen av Mejeriet har påbörjats. Det här kommer bli något alldeles, alldeles extra, avslutar Lars.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter