Kickoff

Slottsdrömmar

Vi kan inte få nog av tinnar och torn och Sverige kryllar av dem. Tänk bortom Stockholms slott och Drottningholm. Vi tipsar om andra slott värda ett besök.

kalmar slott

Kalmar
Under lång tid var Kalmar Slott en betydelsefull försvarsanläggning som kallades rikets nyckel. Idag kallas det ibland lite ohyfsat för Kalmars omodernaste sevärdhet, men här finns mycket att upptäcka. Utöver detta är det möjligt att hålla sin konferens här.

SOFIERO SLOTT

Helsingborg
Sofiero är ett slott med en 15 hektar stor parkträdgård strax utanför Helsingborg. Idag är det kanske mest känt för sin fantastiska trädgård med norra Europas största samling av rhododendron. 2010 utnämndes parken till Europas vackraste.

läckö slott

Lidköping
Det vita slottet Läckö ligger vackert beläget vid Vänerns strand med Lidköping som närmaste större ort. Öppet för allmänheten under sommartid då utställningar, konserter och operaföreställningar anordnas.

Gripsholms slott

Mariefred
Omgivet av Mälaren reser sig Gripsholms rosa-röda fasad mot himlen. På slottet finns en stor samling möbler och konsthantverk från fyra århundraden. Till sevärdheterna hör en av Europas mest välbevarade 1700-talsteatrar som Gustav III lät inreda i ett av slottets runda renässanstorn.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter