Kickoff

Svenska Möten tar upp kampen mot matsvinn

Svenska Möten inleder nytt samarbete med Karma, appen som hjälper restauranger att minska sitt matsvinn. – Samarbetet med Karma var en självklar sak att göra som ett av många miljöinitiativ vi tar här på Svenska Möten, säger medlemschef Jannis Norén Karas.

Svenska Möten inleder nytt samarbete med Karma, appen som hjälper restauranger att minska sitt matsvinn. – Samarbetet med Karma var en självklar sak att göra som ett av många miljöinitiativ vi tar här på Svenska Möten, säger medlemschef Jannis Norén Karas.
33 procent av all mat slängs och globalt producerar vi idag mat för att mätta 9 miljarder människor, trots att vi bara är drygt 7 miljarder. Det har appen Karma tagit fasta på och erbjuder en tjänst som gör det möjligt för restauranger att sälja överbliven mat till ett reducerat pris. Appens över 120 000 användare runt om i Sverige ”räddar” maten och hämtar den på plats direkt från restaurangen.
Idén till ett samarbete mellan Svenska Möten och Karma föddes när Nääs Fabriker i Tollered utanför Göteborg, som var den första anläggningen i Västsverige att ansluta sig till tjänsten, nominerade initiativet i klassen Årets Miljöinitiativ i Svenska Mötespriset, med bland annat Svanens vd Ragnar Unge i juryn.
Bidraget vann och Kristina Christofferson, hotelldirektör på Nääs Fabriker kommenterade vinsten så här: -Vi var den första anläggningen i Västsverige som sålde överblivna portioner via appen, och det går jättebra – allt har sålt slut sedan första dagen.
Nu vill Svenska Möten att fler medlemsanläggningar ska följa efter och hjälpa till i kampen att bekämpa ett stort globalt miljöproblem. – Vi kan alla göra någonting för att dra vårt strå till stacken för ett mer hållbart samhälle och tillsammans kan vi göra skillnad. Vårt samarbete med Karma är ett steg i den riktningen, säger Jannis Norén Karas.
Sedan 2010 har det varit obligatoriskt för alla anläggningar som är utvalda av Svenska Möten att vara Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter