Kickoff

Ny restaurang på Hagabadet

Nu öppnas dörrarna igen till Hagabadets restaurang i Haga – med frukost, lunch och den härliga helgbrunchen, precis som tidigare.

Fast riktigt som tidigare blir det inte. Frukosten är sig lik – riklig och generös för morgontidiga medlemmar. Men sen blir det nyheter. På entréplanet blir det café med juicer och smoothies, kaffe och bakverk, och halvtrappan upp blir det buffé till lunchen i Vaktmästare Karlssons Matsal.

Ny entreprenör är Alexandra Brand, som tidigare har Juicekällan i Göteborg – med en juicebar på Kyrkogatan och en i entrén på NK vid Fredsgatan. Nu öppnar hon alltså en restaurang på Hagabadet, med nya namnet Lemon & Lime.
– Det här är ett helt nytt koncept, säger Alexandra. Jag ställde samman det när jag hörde att Hagabadet var ute efter en ny verksamhet i restaurangen. Jag jobbar ju mycket med hälsoinriktade produkter i våra juicer och smoothies, och det passar ju bra här och ingick också i förutsättningarna. Men jag kan inte laga mat, så jag har tagit in medarbetare som kan det. Cecilia Karlsson som tidigare hade Kale´is Kaffe & Mat lagar fantastisk mat! Jag förstår inte vad hon gör – det är smaker och konsistenser och färger – allt! Så när Kale´is skulle stänga så bad jag henne komma med mig hit, och det gör hon.

Tillsammans med Cecilia är även Rebecka Nord, som sedan tidigare har sin firma Växtdelikatessen med kurser och catering, och Lisa Forsberg, känd instagrammare som ”douxpastry” som kommer att baka restaurangens bröd och bakverk.
– Vi kommer att laga mat från grunden, säger Cecilia. Riktiga, säsongsanpassade råvaror, och vi gör allting själva, inga halvfabrikat. Mycket växtbaserat.
– Vi på Hagabadet är jätteglada över det nya köket, säger Helene Johansson, Wow experience manager på Hagabadet. Vi har ju haft restaurangen som en del av företaget här tidigare, men efterhand har vi kommit fram till beslutet att vi ska ägna oss åt det vi är bäst på – träning och spa. Nu tar vi in en entreprenör som är bäst på restaurang. Och så krokar vi arm och gör en gemensam sak – vi hjälper människor att göra bra val, vare sig det gäller träning, vila eller mat! Så vi välkomnar Alexandra och hennes gäng, och våra medlemmar till den nya restaurangen!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter