Kickoff

The Spotted Pig

I det mysiga och promenadvänliga West Village på Manhattan i New York ligger The Spotted Pig. En omtalad restaurang som enligt ryktet har artisten Kanye West som stammis och i sju år, fram till slutet av 2016, hade en stjärna i Guide Michelin. 

Jag väljer att gå dit en lunch, restaurangen som inte tar bordsbokningar är känd för att ibland ha långt ringlande köer – något jag inte vill riskera som bara är på snabbvisit. Jag är där tio minuter innan de öppnar, det är redan några före mig i kön och på fönstren sitter lappar som uppmanar till att man ska hålla nere ljudnivån och tänka på dem som bor i närheten, så mitt beslut känns helt rätt.

Jag får ett hörnbord med möjlighet att se stora delar av restaurangen som snabbt fylls på. I baren sitter redan flera stycken som glatt pratar med varandra över en öl med menyerna i handen. Stämningen är trots att det bara är lunch hög och gemytlig. Här finns ingen klädkod och inredningen påminner lite om en engelsk pub med lite kitschig inredning. Menyn ryms på en sida, men jag skummar mest igenom den. Jag är redan inställd på att testa deras signaturburgare med Roquefortost och en pommesvariant som ser ut som snören. En rätt som återfinns även på brunch- och middagsmenyn. Vill du inte ha burgare, finns här alltifrån ostron till en grillad smörgås. Själva beskriver de sitt kök som ”seasonal British & Italian using local ingredients when possible”. Restaurangen ägs av Ken Friedman och April Bloomfield, som också är kock. Båda har gjort avtryck på restaurangscenen, både innan och efter öppnandet av The Spotted Pig i England, Nordirland och New York.

När maten kommer in blir jag inte besviken. Det enda som är tråkigt är att vara ensam och inte få dela hmm:andet och umm:andet med någon. Men New York är inte som hemma, här kan man få bekräftelse för sin känsla genom att byta några ord med andra. För mig som inte är superbra på starka ostar blir det lite för mycket av det goda efter halva burgaren. Men det är inget som hindrar mig från att både berömma maten till den superserviceminded personalen eller att rekommendera andra ett besök.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Omdöme

1 2 3 4

The Spotted Pig
Kök:
brittiskt/italienskt. 
Prisklass: Mellan.  
Vegetariskt: Det finns.
Adress: 314 West 11th Street, at Greenwich Street
New York, NY 10014
Telefon: 212-620-0393
Hemsida: thespottedpig.com