Kickoff

Pontus Frithiof öppnar ny restaurang med gröna och klimatsmarta val på menyn

Vinterträdgården by Pontus är krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs nya restaurang, som öppnar i slutet av oktober i Fortum Värmes K-märkta lokaler i Hjorthagen. Satsningen är ytterligare ett steg i Pontus Groups nya strategi om att skapa bra mat för många med ett hållbart koncept och gröna val i fokus.

I slutet av oktober tar Pontus Frithiof tillsammans med Thomas Dahlstedt, Nordrest, över Fortum Värmes restauranglokal i Hjorthagen, Stockholm. Vinterträdgården by Pontus blir namnet på den nya restaurangen som bjuder in till ett helt nytt restaurangkoncept, där även utomstående gäster är välkomna. En hållbar framtid med klimatsmarta och gröna val, utan att göra avkall på god vällagad mat, utmärkt och snabb service till rimliga priser som är synonymt för krögarduons samtliga restauranger. Pontus står bakom koncept, meny och kvalitet och Thomas Dahlstedt för driften av restaurangen.

– Vårt strategiska beslut om att förändra vår inriktning och vårt arbetssätt inom Pontus Group innebär att vi har gått från fine dining till att laga bra mat för många. Tåg-, flygplats-, museum- och personalrestauranger är exempel på de satsningar som vi lanserat de senaste två åren. Jag ser det som ett viktigt och ärofyllt uppdrag att förbättra matupplevelsen och utbudet inom dessa affärsområden, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Pontus Frithiof och Nordrest vann, trots hård konkurrens, Fortum Värmes upphandling av en ny restauratör till restaurangens befintliga lokaler. Maten och upplevelsen var den avgörande faktorn. Tillsammans med krögaren vill Fortum Värme erbjuda ett modernt restaurangkoncept med hög kvalitet, en grönare meny samt betalning i vikt (hekto) för lunchbuffén. Förhoppningen är att den nya betalningsmodellen ska bidra till ett minskat matsvinn. Det kommer även att finnas måltidserbjudanden till fasta priser. Ambitionen är att hållbarhetsarbetet ska genomsyra hela restaurangverksamheten, inifrån köket och ut till gästerna. All mat ska i så stor utsträckning som möjligt vara närodlad, ekologisk och kravmärkt för mindre klimatpåverkan. Utöver det tas hänsyn till naturen genom att bland annat inte servera dryck på flaska i den dagliga verksamheten, bara använda engångsmaterial i undantagsfall och ta ansvar för avfallshanteringen.

– För oss är det viktigt att restaurangen har en tydlig hållbarhetsprofil som följer företagets ambitioner och visioner kring miljö och hållbarhet, och därför känns det roligt att tillsammans med Pontus och Nordrest utveckla samarbetet. Vinterträdgården by Pontus ska bli en restaurang för alla våra anställda och besökare, men också tilltala andra företag i området och närboende, säger Ulrika Magnusson, Facility Management-ansvarig på Fortum Värme.

Vinterträdgården by Pontus beräknas öppna den 23 oktober 2017 i Fortum Värmes befintliga K-märkta restauranglokal i Hjorthagen vid Värtaverket i Stockholm. Restaurangens lokaler kommer att renoveras i två steg, inledningsvis serveringsdelen och nästa år matsalsdelen. Vinterträdgården by Pontus erbjuder frukost, lunch, mat och dryck till olika event samt catering.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter