Kickoff

Liseberg – Europas fjärde bästa nöjespark

Liseberg fick pris som fjärde bästa nöjespark när European Star Awards delades ut i går kväll. Vid samma tillfälle utsågs Balder till bästa berg- och dalbana i trä och Helix tog hem en tredjeplats i kategorin berg- och dalbanor i stål.

Liseberg är återigen rankad Europas fjärde bästa nöjespark, som enda svenska nöjespark på tio-i-topplistan. Före Liseberg ligger bara Europa-Park, PortAventura och Disneyland Park Paris i Tyskland, Spanien respektive Frankrike.

- Det är hedrande att Sverige och Liseberg står sig så väl internationellt. Vi satsar hårt på att kunna erbjuda våra gäster upplevelser i världsklass och jag ser utmärkelsen som ett tecken på att vi valt rätt väg, säger Daniel Lindberg, attraktionschef på Liseberg.

Helix halkade tillbaka ett snäpp från förra årets andraplats i kategorin Europas bästa berg- och dalbana i stål. Balder, som tidigare blivit utnämnd till såväl Europas som världens bästa berg- och dalbana i trä, fick förra året lämna ifrån sig guldplatsen, men har nu tagit tillbaka den.

- Liseberg har under en lång tid satsat medvetet på att erbjuda häftiga åkupplevelser av bästa kvalitet, vilket Balder och Helix är exempel på. Men jag är redan nu spänd över hur nästa års stora attraktionsnyhet - Valkyria - kommer att tas emot, säger Daniel Lindberg.

Utmärkelserna delades ut i samband med den årliga branschmässan för nöjesparker, Euro Attractions Show, i Berlin i går kväll. Branschtidningen Kirmes Park Revue står bakom European Star Award som i år delades ut för sjätte gången.


European Star Awards 2017

Kategori: Europas bästa nöjesparker
1 Europa-Park (Tyskland)
2 PortAventura Park (Spanien)
3 Disneyland Park Paris (Frankrike)
4 Liseberg (Sverige)
5 Efteling (Nederländerna)
6 Phantasialand (Tyskland)
7 Parc Astérix (Frankrike)
8 Heide-Park (Tyskland)
9 Vialand Tema Park (Turkiet)
10 Walibi Holland (Nederländerna)

Kategori: Europas bästa berg- och dalbanor i trä
1 Balder (Liseberg, Sverige)
2 Troy (Toverland, Nederländerna)
3 Cú Chulainn (Tayto Park, Irland)
4 Wodan Timburcoaster (Europa-Park, Tyskland)
5 Mammut (Erlebnispark Tripsdrill, Tyskland)
6 Tonnere de Zeus (Parc Astérix, Frankrike)
7 Twister (Gröna Lund, Sverige)
8 Joris en de Draak (Efteling, Nederländerna)
9 El Toro (Plohn, Tyskland)
10 Grand National (Blackpool Pleasure Beach, Storbritannien)

Kategori: Europas bästa berg- och dalbanor i stål
1 Shambhala (PortAventura Park, Spanien)
2 Taron (Phantasialand, Tyskland)
3 Helix (Liseberg, Sverige)
4 Katun (Mirabilandia, Italien)
5 Lost Gravity (Walibi Holland, Nederländerna)
6 OzIris (Parc Astérix, Frankrike)
7 Nemesis (Alton Towers, Storbritannien)
8 Baron 1898 (Efteling, Nederländerna)
9 Rollercoaster Formula 1 (Energylandia, Polen)
10 Blue Fire Megacoaster (Europa-Park, Tyskland)

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter