Kickoff

Historiskt besöksrekord för Gröna Lund

Efter en närmast idealisk sommar sett till tivoliväder (inte för varmt och inte för blött), 60 konserter och succén med den nya fallattraktionen Ikaros, kunde Gröna Lund fira ett historiskt besöksrekord när man stängde sina grindar för sommarsäsongen den 1 oktober. Totalt har man besökts av 1 531 898 gäster, vilket slår det gamla rekordet från 2016 med över 25 000 gäster.

När Gröna Lund stängde sina grindar för i år kunde man konstatera att säsongen 2017 varit den mest välbesökta någonsin i tivolits 134-åriga historia. Med totalt 1 531 898 gäster slog man det tidigare rekordet från 2016 med dryga 25 000 gäster. Tivolit har även slagit rekord i antal sålda säsongskort, med 168 671 Gröna Kort (säsongskort entré) vilket är dryga 40 000 fler än 2016 och 12 708 Guldkort (säsongskort med åk), vilket är dryga 500 fler än 2016.

– Jag är enormt glad och stolt över att vi lyckas locka så många besökare. Dessutom visar våra gästundersökningar att besökarna inte bara är fler, de är även mycket nöjda med sitt besök. Det är både ett gott betyg på de investeringar vi redan gjort i parken, men ger oss även mod att fortsätta med de planer vi har för att utveckla tivolit i framtiden, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Halloween på Gröna Lund - en helt ny säsong
I år inför man även en ny säsong för första gången någonsin, nämligen ett Halloweenfirande mellan den 27 oktober och 5 november. Halloween på Gröna Lund har någonting för alla, såväl skräckälskare som barnfamiljer. Lilla Området bjuder på en mysig höstkänsla med vänliga häxor, pumpor, en busig barnföreställning och ett spökmysigt Pettson o Findus-hus. På Stora Området hittar man häftiga Halloween-miljöer, en eldshow på Stora Scen, en zombiezon och fyra skräckhus. Alla attraktioner är öppna om vädret tillåter (förutom Flygande Mattan, Fritt Fall och Fritt Fall Tilt).

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter