Kickoff

AccorHotels firar 50 år och introducerar AccorLocal

1967 öppnade AccorHotels sitt första hotell i Lille Lesquin i Frankrike. Nu fyller hotelloperatören 50 år och firar med att låta 2 000 hotell i 85 länder öppna upp dörrarna för lokala invånare och företag.

Genom det nya konceptet AccorLocal blir det möjligt för lokala butiksägare att erbjuda sina produkter vid AccorHotels hotell. Dessutom öppnar hotellen upp ytterligare för lokalbefolkningen, som än mer välkomnas för att nyttja hotellens tjänster – utan att behöva boka ett rum.

Vad som erbjuds på varje hotell är individuellt och beror på lokala behov och hotellets relationer med det lokala affärslivet. Detta blir ett nytt sätt för AccorHotels att interagera med lokalbefolkningen och samtidigt ge hotellen möjlighet att marknadsföra sig själva till en ny kundkrets.
– Under de senaste 50 åren har miljontals kunder runt om i världen litat på AccorHotels gästfrihet. När de går genom dörren till ett av våra hotell kan de vara säkra på att, när som helst under dygnet, hitta något som passar deras behov. Genom AccorLocal tar vi utvecklingen vidare och utvecklar en modell som ger rätt förutsättningar för småföretag, lokalsamhällen och medarbetare att bygga socialt och ekonomiskt värde på våra hotell, säger Sébastien Bazin, koncernchef för AccorHotels.

Konceptet AccorLocal finns även tillgängligt som mobilapp. Men denna kan stadens invånare och besökare ta del av bland annat spabehandlingar, pooler, gym, konferensrum, frukostbufféer, skrivare och parkeringsplatser. Idag har appen cirka 3 000 aktiva användare som kan använda hundratals tjänster på fler än 250 hotell i Frankrike. Under 2018 och 2019 kommer AccorLocal även att introduceras till fler storstäder runt om i världen.
– Oavsett var man befinner sig i världen så är hotellet en central punkt i samhällsbilden. Det är det första man ser som besökare och en bekant anknytningspunkt för lokalbefolkningen. AccorHotels strävar efter att göra hotellet till en lokal mötesplats där alla känner sig välkomna. Genom att bjuda in lokalbefolkningen och lokala företag vill vi bidra till att skapa nya möten mellan människor, säger Jan Birkelund, ansvarig för försäljning och distribution på AccorHotels i Norden och Finland.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter