Kickoff

Miss Voon Uppsala

Med etableringen i Uppsala tog Miss Voon ett första steg bort från Sturegatan i Stockholm. Redan i baren förstår vi att ett tomrum fyllts i Uppsala.

Hummertacos
Hummertacos

Asiatiskt med skybar Text: Tina Gardsten Foto: Miss Voon

Stans första skybar bjuder på en illusion att vara i en stor amerikansk stad med en pampig utsikt. På 11:e våningen i Elite Hotel Academia nns Miss Voon Uppsala. Sippa på drinken och se ut över panoramafönstren så skulle du kunna vara i en större metropol i en annan del av världen. Ett par kvällar i veckan gästas baren av en DJ. Uppsalas nya vattenhål, bjuder på en fantastisk meny och även spännande och prisbelönt drinkutbud. 

Exempel drinkar;
STRANGER IN MOSCOW #10 – Vodka, sake, peach, ginger beer, lime, eller en;
PRISONER OF WAR, med Aged rum blend, lime, pineapple, pancake eller varför inte en "In chanterelle we trust", bestående av, japanese malt whisky, chartreuse, chantarelle shrub.

Vi rekommenderar omakase vid ett första besök – vilket är kockens val och en  avsmakningsmeny á sju rätter. SASHIMIN vågar vi påstå att ingen finns att bättre att få i staden. Med såser; Tryffel i ponzu, Chao Ton och Kimchidressing. HUMMERTACOS taco, ananas, shizokrasse och sojaböna – kan låta anspråkslöst men är en signaturrätt och ”a must” med en annan dimension – men med smak av taco, och hummer. FJORDLAXEN – som tartar, med sting av jalapeño, forellrom och rättika – har fått många att återkomma. ”BLACK COD” med ingefärsskott gör att smakerna blir till en samstämd upplevelse. KALVRYGG med robata, hummer, röd curry och noki kunde varit något mindre stekt – därför påtala hur den önskas serveras.

ALLA RÄTTER PÅ MISS VOON serveras i halvportioner, så att det ska vara lätt att kombinera och dela smakupplevelserna sinsemellan. Rekommendation är att välja 3–4 rätter per person vilket motsvarar förrätt och huvudrätt.

TILL DESSERT; En chokladfondant med litchi och sesamcrumble, och craving benägna glasfyllda mochis.

DRYCK:
VITT VIN TILL SASHIMIN
Dog Point, en Chardonnay som tillhör en av de starkaste stjärnorna på den Nya zeeländska vinhimlen och passar extra bra då det gärna får nnas en syrlighet i sås eller tillbehören.

RÖTT VIN: Educated Guess Pinot Noir Ett vin med doft av mogna jordgubbar och vilda bär Det här är ett smakrikt, djupt, kryddigt vin med inslag av mogna jordgubbar, röda körsbär och vilda bär. Vinet har balanserade tanniner i eftersmaker och har lagrats i nio månader på franska ekfat.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter

Miss Voon uppsala

Kök: Asiatiskt
Adress: Suttungs gränd 6, Uppsala Telefon: 018-472 25 00
Mail: reservation.uppsala@missvoon.se
Hemsida: missvoon.se
Instagram: @missvoon

Sashimi
Sashimi
Fjordlax-signaturrätt
Fjordlax-signaturrätt
Glass/Sorbet/Mochi
Glass/Sorbet/Mochi