Kickoff

Svenska vingårdar

3x svenska vingårdar

1. Hällåkra Vingård
Anderslöv

På Hällåkra Vingård växer ca 20 000 vinplantor. Röda, vita, söta och mousserande viner serveras inte bara på gården utan även på utvalda restauranger och i Systembolagets vinkällarsortiment. Såväl privata sällskap som företag får ett varmt välkomnande på Hällåkra.
hallakra.com

2. Ästad Vingård
Tvååker

Välkommen att uppleva en värld av vin. Ästad Vingård är en av Sveriges största vingårdar, vackert beläget i naturreservatet och Åkulla Bokskogar. Få hela vinupplevelsen i hjärtat av Halland. Hotellvistelse, vinprovning, spa och god mat.
astadvingard.se

3. Flädie Mat & Vingård
Bjärred

På Flädie Mat & Vingård har det odlats vin sedan 2007 när de första stockarna planterades i vingården. Idag nns ca 9000 vinstockar fördelade på 2,5 hektar. Fokus är på fyra druvsorter, Rondo och Cabernet Cortis för de röda vinerna och vårt rosévin, samt Solaris och Phônix för vita och mousserande viner.
fladiematvingard.se

4. Blaxta Vingård
Blaxta

Sveriges första vinfabrik och vingård. Vingården omfattar 3.5 Ha med ädla druvsorter som Vidal, Chardonnay, Merlot och Cabernet Franc. Själva fabriken är inrymd i en 1600-tals ladugård. En tillhörande 1500-tal vinkällare har renoverats och kan hyras
av grupper om 10 – 50 personer, restaurang Blacke, konferensrum och exklusiva hotellrum finns på gården.
blaxtawine.se

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter