Kickoff

Elin Moritz: Snart semester. Så härligt! 

Snart semester. Så härligt! 
Framför allt så härligt att inte avsluta med andan i halsen. Den här gången ligger jag bra till i planeringen och kan lämna över uppgifter till min kollega som är på plats ett par veckor innan mig i augusti. Fast jag kanske inte ska säga så, det kanske bara smäller till de sista dagarna..

Under våren har vi bland annat kunnat se en ökning av övernattningskonferenser (igen!) och att fler kan tänka sig att mötas i början av veckan och under helgerna. Vi kan även se en förändring i att allt fler inser värdet i att anpassa mötesmöbleringen utefter mötets syfte och mål. Den traditionella skolsittningen som ofta hämmar diskussioner bland deltagarna fasas ut mer och mer till förmån för exempelvis öar där 4-8 deltagare sitter vid samma bord och har lätt för att prata med varandra. En extra fördel med öar är att man ofta inte behöver lika många grupprum som vid annan sittning, utan här kan flera grupper stanna kvar i mötesrummet.
Att läsa på, eller fråga oss som kan, om hur man bör sitta vid olika sorters möten gör mer än vad man tror med energin i mötet. Även att byta möblering under dagen gör stor skillnad. Det är inte så läskigt som man kan tro..
Det går långsamt men det går framåt – allas vårt arbete med att skapa bättre möten för företagen och organisationerna. 

Inför hösten har vi planerat flera intressanta visningsresor till våra fantastiska mötesplatser, välkomnat nya medlemsanläggningar och skruvat på strategier för att ta oss närmare våra mål. Det kommer att bli en intensiv men väldigt rolig höst tillsammans med alla härliga kollegor i världens bästa bransch.

När jag kopplar bort telefon och mejl om några dagar ska jag hänga på stranden med familjen, spela  fotboll i trädgården med sönerna och läsa deckare i soffan på altanen när solen går ned. Förutom en obligatorisk tripp till släkten i Norrland blir det små dagsutflykter i vårt vackra landskap Skåne och njuta av gårdshotell, trädgårdscaféer, små gårdsmejerier, slotten och de härliga sandstränderna. Även om en del av mitt hjärta alltid kommer att tillhöra Norrland så älskar jag verkligen Skåne.
Har du inte varit här måste du komma och upptäcka allt vad vi har att erbjuda här nere. Underbart är ordet!

Hoppas du får en riktigt härlig sommar!