Kickoff

Hemmafeeling hos Ilse

Ilse, ligger i restaurang BonBons gamla lokaler på Kungstensgatan 9, nära Karlavägen och Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Text: Tina Gardsten Foto: Ilse

Krogen har sitt fokus på att vara klassisk snarare än nyskapande. Krögaren Jonas Wigert som tidigare drev just BonBon, har sagt att han tröttnade på konceptet och valde att skapa ett Ilse utifrån att inte vara trendkänslig och konceptorienterad, snarare tidlös. Målgruppen sträcker sig över alla åldrar, hit hittar såväl affärsfolk som bargäster och småbarnsfamiljer och "grannar". Från lunch fram till stängning 01.0o serveras mat från samma meny utan avbrott, vilket betyder att man kan äta precis när man vill. Det gillar vi. 

Bordet har vi beställt en aning tidigt, till 19.00, därför är det nära på tomt. Vi möts i dörren med ett äkta personligt hej, kanske just för att det finns tid, men det känns bra och varmt och som att vi just klivit in hos någon vi känner rätt väl. 
Den runda baren bjuder direkt in till att ta ett första stop men vi väljer ändå att sätta oss direkt till bords. 

Det är ett öppet kök, är man kinkig med matos kanske man väljer att inte sitta i dess direkta närhet. 

Vi väljer ur menyn:
Förrätt: Kvällens ostron. Lättstekta kammusslor, löjrom, brynt smör, citron. Klassiska sniglar i vitlökssmör, parmesan, bröd. Just för att det var länge sedan — en rätt som fortfarande andas 7o-tal men som förtjänas att återuppväckas. 

Huvudrätt: Stekt hälleflundra, sobrasada, mandel, kronärtskocka. Föredrar renodlade smaker speciellt när det gäller fisk men denna "hälle" med 
sobrasadafärsen och övriga tillbehör var välkomponerat och med rätt balans. Rådjursstek, Karl-Johan gräddsås, hasselnötter, äpple, kroketter. Rätt igenom rätt, önskemålet om medium rare infriades och lagom mängd kolhydrater. Vilt och gott.

Dessert: Karamelliserad mjölkchoklad, pistage, salt. Enade i valet av dessert — pistagen och saltet kunde gärna fått framträda mer. Men tacksamma över att kompositionen inte utlöste matkoma. 
Avrunda gärna i runda baren eller vid den öppna köksdelen om plats finns.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter