Kickoff

Karnevaler

Klara färger, bländande belysning, musik, dans, fest, livsglädje och sensualism — det finns inga andra platser där man känner sig så levande som på en karneval. Här fyra av världens mest besökta och spektakulära. 

KARNEVALEN 1 RIO DE JANEIRO 2019: 2/3 - 9/3 Riokarnevalen äger rum 4o dagar innan påsk i februari eller mars. Omkring z miljoner människor rör sig på Rios gator varje dag för att se de som uppträder från ca zoo sambaskolor och 300 gatuband. Fyra dagar från lördag till tisdag. De två stora paraderna, i vilka de bästa sambaskolorna deltar, äger rum på söndagen och måndagen. Öppningsceremonin sker på fredagen. 

KARNEVALEN I VENEDIG 2019: 16/2 - 5/3 Mest känd är karnevalen för sina vackra kläder och masker. Under karnevalen anordnas flera maskeradbaler och privata fester i de historiska palatsen i staden. För att delta i dessa krävs förbokning, och det är strikt dress code. Kostym kan du hyra bl a via festarrangörerna. Karnevalen har olika teman år från år, även om det genomgående standardtemat kretsar kring Casanovas 170o-tal. Årets tema kan du läsa om på karnevalens hemsida. 

MARDI GRAS KARNEVALEN 2019: 7/1 - 5/3 Mardi Gras i New Orleans är en av de mest berömda karnevalerna i världen. Karnevalssäsongen börjar i New Orleans på trettondagsafton och fortsätter till midnatt på fettisdagen. Veckan före fettisdagen kulminerar firandet med parader runt om i Louisiana, varav de mest kända går av stapeln i New Orleans. Paraderna arrangeras av speciella karnevalsklubbar som kallas "Krewes". Dessa brukar även arrangera baler. 

KARNEVALEN I NICE 2019: 16/2 - 2/3 De milda vintrarna vid Rivieran och karnevalen i Nice lockar varje år en miljon människor till den franska sydkusten. Karnevalen pågår i hela två veckor i slutet av februari och är det största firandet av Mardi Gras i södra Frankrike, och faktiskt en av världens största karnevaler. Åskådarna trängs längs den kända boulevarden Promenade des Anglais i Nice för att beundra den stora paraden med färgglada vagnar och kämpa om de vårblommor som kommer flygande genom luften som en del av festivalens legendariska blomsterkamp. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter