Kickoff

En hyllning till Skåne

Jag vet inte hur ofta jag säger det – men Skåne är fantastiskt. Jag är så tacksam att få bo i detta vackra landskap. Här i varenda vägkrök finns det småskaliga producenter som tillverkar alla möjliga härliga produkter. Bara i den delen av Skåne där jag och min familj bor, finns majskyckling, kött- och charkproducenter, en chipsfabrik, majsodlingar, bärodlingar, ostproducenter, ölbryggerier och vingårdar. Som född och uppvuxen i Västerbotten är detta en vardagslyx, att få tillgång till alla dessa entreprenörer och ta del av ren, sann och hållbar matglädje.

Här är det nära till allt, där jag växte upp i Umeå låg närmaste IKEA i Sundsvall, så det var inte alls konstigt att åka 27 mil enkel resa över dagen för att handla Kamprads prylar. I Skåne - är allt nära, du når till exempel andra sidan landskapet på mindre än två timmar och en direkt närhet till kontinenten

För att inte tala om alla vackra byggnader som korsvirkeshusen med halmtak, de vitputsade stenhusen och alla slott och herresäten. Här i Skåne är många slott dessutom ofta öppna för allmänheten eller hyr dem för konferens, kickoff eller bröllop.

Hotell och mötesanläggningar finns det gott om, många pärlor i form av gårdar som öppnat upp och skapat helhetslösningar för såväl konferensdeltagare som privatgäster och där det personliga och småskaliga är i fokus.

Här är det de små mötesplatserna som står i kontrast till de stora kongressanläggningarna som blir fler för att locka större möten och kongresser till Skåne och för att kunna serva de stora forskaranläggningarna i Lund (ESS - European Spallation Source ERIC och Max IV) och hotell som bygger ut eller bygger nytt.
Just nu kan vi också se en spa-boom eftersom flera hotell bygger ut eller uppgraderar sin spaavdelning.

Kombination med smått och stort, blir till ett härligt mötes-smörgåsbord för alla som vill ha kvalitativa och energigivande möten i ett naturnära landskap.

Jag känner mig oerhört stolt att få arbeta med att förmedla alla våra fantastiska skånska mötesplatser till företag och organisationer runt om i Sverige.

Det är nu 15 år sedan jag och min pappa fyllde en släpvagn och körde alla de 117 milen från Umeå ner till Båstad för flytten in i mitt lilla gårdshus på Köpmansgatan - och jag ångrar det inte för en endaste sekund.

Elin Moritz Nätverkskoordinator