Kickoff

Marstrand 365

Det är något speciellt med att konferera i Bohuslän under vintern. De salta vindarna, det otämjda havet och de storslagna vyerna inbjuder till både nytänkande och inspiration.

Längst ut i väster, där skärgården tar slut och havet tar vid, där har vi Marstrand.
Seglarmetropolen och badorten med anor från sekelskiftet – inte helt osökt tänker vi då sommar.

Men Marstrand med hela sitt utbud är även en året runt destination, från oktober till april får du som besökare uppleva den magiska stillheten som då hunnit infunnit sig.
Här finns alla möjligheter till energifyllda upplevelser, oavsett om du ska ha en större kick-off, ett seminarium, en workshop eller om ni är en mindre grupp som behöver komma bort och ladda batterierna. 

Med naturen som arena för samtal – det är några av de aktiviteter som kunder mer och mer listar högt inför en eller fler konferensdagar. Likaså spatrenden, allt fler önskar konferenser och möten kopplade till avslappning och välbefinnande. Marstrands Havshotell på Koön, med ett par minuters färja från själva Marstrandsön har ett varierat utbud för både ute och inomhusaktiviteter hela året om.

Det var för fyra år sedan som Marstrands Havshotell gav Wingårdhs Arkitekter i uppdrag att rita och förverkliga sin vision om ett drömhotell.
I november förra året var projektet utfört och redo att visas upp för världen.
Anläggningen rymmer nu sammanlagda 144 hotellrum, totalt 18 möteslokaler, en ny spa- och sportklubb, en mat- och dryckesupplevelse - Ottos Vardagsrum & Kök. 

– Vi är riktigt nöjda och stolta över vårt "nya" Marstrand.
I och med utbyggnationen har vi skapat en modern arena för en känd västkustpärla, berättar Daniel Svensson, VD. 

—Syftet med hela projekt var just att skapa en fullständighet och det har vi lyckats med precis som vi önskade.
Vi vill vara den naturliga mötesplatsen här på ön. En del av vår varumärkesförflyttning består i att även lyfta fram Marstrand som destination, att få ta del av allt som går att göra här och det är tacksamt då att allt är nära och tillgängligt.
Är man här, checkar man liksom inte riktigt ut, det är det som gör det till en enda upplevelse.

Alla de nya rummen, 46 till antalet bygger på en idé att ingå i ett samspel med naturen och framför allt havet.
Man har till exempel gjort ett medvetet val att plocka bort den vanliga gamla hotelltv:n i alla de nya rummen, istället får man den direkta utsikten till havet och horisonten.
Sängarna är placerade så de står med fotändan mot fönstret för att gästerna ska kunna uppleva havet och horisonten från sängen, vem behöver då en tv?
Man erbjuder också ett högtalarsystem, ett tidnings- och bokbibliotek, en spelavdelning i det nya vardagsrummet. Allt noggrant designat för att möjliggöra maximal njutning, avkoppling och inspirera gästerna till nya intryck. 

Konferera på Marstrand Havshotell

Här ges möjligheten att konferera och mötas i en privat skärgårdsvilla på en helt egen ö, Kråkerön, ett sillsalteri, ett växthus eller konferenslokalerna på hotellet som tar emot såväl den lilla eller stora gruppen.
– Bästa tiden i vår mening är oktober till april, ett salt- och vindpinat lugn infinner sig och man upplever att man har våra öar nästan helt för sig själv.  Bohuslänsk livskvalitet med havet alltid närvarande.

På hotellet finns nu 18 event- och konferenslokaler plus en kongresshall.
Den största av lokalerna har en kapacitet på 500 sittande personer, medan de andra två tar 250 respektive 350 sittande.

Allt i en miljö i en mix med det karga och det salta vindpinade lugnet och eviga möten mellan land och hav.

Nya Ottos Kök och Spa:t – året runt 
I nya fisk- och skaldjursrestaurang Ottos Vardagsrum & Kök erbjuds ett helt nytt koncept där den sociala samvaron är en stor ingrediens och där du som gäst njuter av hotellets signaturrätter i matsalen.

Ottos Kök, står alltid redo att välkomna dig, året runt i alla väder och det är det bohuslänska från havet som dominerar, men det finns något för alla smaker. Restaurangen är certifierad enligt Smaka på Västsverige. En certifiering som samlar restauranger, producenter och gårdsbutiker som erbjuder hållbara och genuina västsvenska produkter och matupplevelser baserade på säsongsbetonade lokala råvaror.
Restaurangens veranda och utsikten som den bjuder på skiftar beroende på årstid.
 Sommartid förstås ett sprudlande båt och folklivliv, resterande del av året kanske den vackraste utsikten av alla - havet och dess olika skiftningar beroende på väder och vind.  
—Vi insåg att vi hade vuxit ur vår restaurangdel och den vi nu byggt är sex gånger så stor och med fokus på bar och loungedel. Nu har vi ett så kallat öppet kök där man ser kockarna jobba, en bar och gott om plats även för alla som inte är sittande matgäster.
Just den delen var viktigt att få till, platser att sitta och koppla av i, ta en drink, en kaffe, kanske läsa en bok eller tidning eller samlas i vid konferensen, berättar Daniel vidare.

Känslan är ”hemma hos”, avslappnat och trevligt med plats för mingel, soffhäng, stora fönster alla med utsikt över Marstrandsön som speglar sig i vattnet på andra sidan sundet.

Ny Spa- och Sportklubb 
Den stora utbyggnationen rymmer också en ny sportklubb med träningsstudio och gym som är fem gånger så stor som tidigare. Förutom att hotellet nu kan erbjuda helt nya träningsformer innebär detta också att det finns nya välbehövliga relaxytor och en ny spabar i spaavdelningen.

Exteriör
Naturen, fiske, skaldjur, vandringsleder, cykling, ö-luff och kajakpaddling.
Här finns också kulturen, konsten, en levande ö och inte minst havet alltid närvarande.

Välkommen till havet – året om.