Kickoff

Tiden är en av våra största konkurrenter

Allt ska gå snabbare både i arbetslivet och privat. Vi ska hinna med så väldigt mycket i både jobb och vardag.

Jag blir ofta bedrövad över att höra och se hur arbetsbelastningen ser ut på svenska företag, kommuner och organisationer idag. Många gånger är problemet att vi har så många olika arbetsuppgifter som vi ska bolla på en gång. Så klart handlar det om prioriteringar men när ens arbetsuppgifter är så många och stora, att man knappt hinner lämna kontoret, ja då känns det som att det har gått för långt.

Vi är ju inga robotar som kan ta hur mycket som helst. 
Vi har ett flertal vänner och kollegor i branschen som har varit inne i, eller som närmat sig den berömda väggen och det känns verkligen inte sunt. Frågan är om vi kan optimera tiden mer, eller om vi bara måste tänka om.

Ett av våra affärsområden på Skånska Möten är att arrangera visningsresor där vi tar med oss mötesbokare från företag, kommuner och andra organisationer och visar upp utvalda hotell- och konferensanläggningar i Skåne, under en heldag. Vi får ofta beröm från kollegor i branschen för att vi får mötesbokare att åka med oss på dessa visningsresor. De har själva lagt ned sina tidigare försök med liknande arrangemang på grund av för litet intresse.
Vi arrangerar cirka sex till åtta resor per år där ett bra antal kvalificerade mötesbokare deltar, men även vi märker av att det blir tuffare och tuffare med hänsyn till tiden. Mötesbokare tycker fortfarande att det är viktigt att komma ut och se mötesanläggningarna, men de har svårt med tiden. Många av de vi vänder oss till har svårt att boka upp sig långt i förväg utan väntar gärna in i det sista för att se om de verkligen kan ta sig tiden. Trots att de själva tycker att detta är viktigt.
Utöver tiden så är inte möten och konferenser alltid prioriterat i organisationerna, även om vi börjar skönja en förflyttning på det området. Det betyder att även om mötesbokaren själv vet och inser värdet i att besöka mötesanläggningar så kan det vara svårt att motivera för chefen att hen ska vara borta en heldag för att titta på mötesanläggningar.

Mer och mer blir digitaliserat idag men jag tror inte att våra visningsresor kommer att bytas ut mot virtuella sådana. Det är en helt annan upplevelse att själv känna atmosfären på mötesplatsen och få prata med medarbetare på hotellet. Det vittnar även de som följer med på våra resor om, och vi får ofta höra att de inte bokar något utan att ha besökt det själv. 

Jag tror att det är superviktigt att kunna ta sig tid att prova nya saker, vara utanför kontoret lite då och då för att få nya intryck och mer energi till sina dagliga arbetsuppgifter.

Vad tror du?