Kickoff

Guldkorn

Europas bästa stadsutflykter

1. Hamburg, Tyskland
Hamnstaden Hamburg, känd som ”porten till världen”, är ett maritimt underverk. Vattnen i floden Elbe och Alster-sjön är aldrig långt ur sikte, även om stadens många kulturella och arkitektoniska spektakel kommer att hålla dig fängslad. Utforska
det centrala Mönckebergstraße, hem till Rathaus (rådhuset) och närliggande Rathausmarkt, alltid full av skoj och diverse händelser. Ta på dig historiehatten vid Speicher- stadt, världens största lagerområde beläget i hamnen. Ta en titt på den imponerande järnvägsutställningen på Miniatur Wunderland och festa natten lång. Kulturälskare kan luta sig tillbaka och njuta av klassisk musik på konserthuset Elbphilhar- monie, Hamburgs nyaste tillskott i arkitekturens Hall of fame.

2. Braga, Portugal
Braga, som också kallas för ”Portugals Rom” på grund av sin spektakulära arkitektur, är fullkomligt besatt av fantastiska katedraler, inklusive Sé de Braga (Bragakatedralen) från 1100-talet och träkyrkan Livets träd. Historian må ligga i luften, men bakom Bragas eleganta arkitektur, statligt prydda torg, gågator och gränder döljer sig ett un- gdomligt hjärta. Charmiga butiker och kaféer tillgodoser studentbefolkningen om dagen, och om nätterna kommer kullerstensgatorna till liv på nytt när barerna öppnas. Njut av en kopp kaffe och gelato (italiensk glass) på Spirito, eller lite mat och ett par cocktails på den sofistikerade restaurangen Brac Restaurante och ägna kvällen vid bar- och musikplatsen Quatorze. Sträck se- dan på benen nästa morgon, pigg och glad, för att ta de första stegen upp för den fantastiska barocka trappen till landmärket och pilgrimsplatsen Bom Jesus do Monte.

3. Cluj-Napoca, Rumänien
Cluj-Napoca, en tusenårig stad inhägnad av omgivande kullar, utnyttjar sin bergiga isolering för att skapa en rik, bohemisk atmosfär. Musikfestivaler, nattklubbar och kaféer med ”öppen bar”-koncept ger besökarna riktigt bra med valuta för pengarna. Börja på Union Square och gör ett besök på Sankt Mikaels kyrka och palatset Banffy, för att sedan koppla av i den pittoreska botaniska trädgården och stadsparken. Därefter kan du gå vidare och utforska landets traditionella bondgårdar på Transsylvaniens öppna museum för etnografi. Ett besök i Transsylvanien är inte komplett utan något läskigt, så se till att inkludera en resa till den hemsökta Hajongard- kyrkogården till din resa.

4. Valencia, Spanien
En naturskön plats i solens rike, Valen- cia är expert på att få sina besökare att fullkomligt tappa hakan. Ta dig upp i Valencia-katedralen, hem till den heliga graalen och låt dig förundras över stadens grönska. Bland sevärdheterna hittar du Turia Gardens, en tidigare flodbädd som förvandlats till en expansiv stadspark, den futuristiska City of Arts and Sci- ence samt sist men inte minst de pit- toreska stränderna. Utforska butikerna vid Barri del Carme, låt dig förundras av den gotiska Silkesbörsen (La Lonja de la Seda), handla på Mercat Central och kolla in Torres de Quart – en del av den gamla stadsgränsmuren. Besök i mars för att inte missa Fallas-festivalen, med dess enorma papier-maché-kreationer och dagliga fyrverkerier.

Källa: Momondo

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter