Kickoff

Vingårdar

Vin är för många mer en livsstil snarare än ett intresse. Resesajten Secret Escapes har nu listat fem hotell som vinälskaren på resande fot inte får missa. Från vinkällare i Sverige till ekologiska vingårdar i Italien - här är fyra hotell där vinupplevelsen står i fokus.

1. Ästad Vingård
Välsorterad vinkällare och en guidad tur på vinfältet i Halland På Ästad Vingård i Halland kan du bo mitt i en lantlig idyll och träda in i en hel värld av vin. Gå en guidad tur ute på vinfältet, kliv in i ett vineri, drick ett glas vin i vinbaren eller utmana dina smaksinnen med vinprovning i vinkällaren.

2. Borgo Condé Wine Resort
Idyllisk vinodling och vinterapi bland gröna kullar i Italien På Borgo Condé Wine Resort i Forli i Italien handlar allt om druvan. Här erbjuds både guidade turer där man kan få smaka på viner från odlingen och spabehandlingar med vin- terapi. En tillflyktsort för alla vinälskare.

3. Altarocca Wine Resort
Italiensk vinresort med flera hektar ekologiska ägor Alta- rocca Wine Resort i Orvieto i Italien är en oas för lyx- sökaren, och charmar sina besökare med nästan trettio hektar ekologiska vingår- dar. Här kan du utforska det traditionella umbriska köket och samtidigt avnjuta en vinprovning i hotellets gemytliga vinkällare.

4. Château de Mercuès
Beläget uppe på en klippa i Lot-dalen, med en vacker utsikt i alla väderstreck, ligger det medeltida slottet Château de Mercuès. En enorm trappa leder ner till den underjordiska källaren där slottets viner – som kommer från den egna vingården lagras i lugn och ro.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter