Kickoff

Konferensresa i Toscana med tema mat & vinvandring

Intresset för att kombinera konferensresan med vandringar mellan vingårdar har under de senaste åren växt.

Här kan man våga påstå att Toscanaregionen uppfyller alla behov. Den idylliska bilden av böljande landskap, vinrankor så långt ögat når, små medeltida städer, slingrande vägar och stigar och såklart det genuina italienska folket, som driver sina ofta familjeägda företag som gått i generationer med hjärta och själ. Så här skulle ett program under en konferensresa på temat vandring, mat och vin se ut. För att komma nära inpå och få uppleva Toscana på riktigt brukar personalen på Hummingbird rekommendera att man under sin konferensresa bosätter sig på en av regionens alla vingårdar. Många av vingårdarna har bevarat sina gårdshus från medeltiden där bönderna på gården förr bodde, men som de idag har rustat upp och gjort om till välfungerande och moderna rum - med en italiensk touch såklart! Många av de vingårdar man samarbetar med erbjuder både vinprovningar av gårdens viner men också matlagningskurser med gårdens kock. Konferensen kan man hålla utomhus, eller i form av en Walk & Talk mellan olika vingårdar. Vad kan bli bättre än att på ankomstdagen få provsmaka gårdens viner och äta en god bit italiensk parmigiano-ost till? För att sedan ta plats vid långbordet och sätta händerna i pizzadegen och tillsammans med kocken tillaga kvällens middag? - Inte mycket, mer italienskt än så blir det inte. 

Vandringsleder i världsklass
Många rutinerade vandrare vågar påstå att Toscana och de Apuanska alperna är paradiset. Här finns flertalet vandringsleder och stigar i olika svårighetsgrader som får varje aktiv person att jubla. På vägen kan man alltid göra stopp i en vinkällare eller besöka andra vingårdar för vinprovning eller en konferens under bar himmel. 
Det är även populärt att ge sig ut på cykel för att uppleva Toscana och på vägen slå sig ner på en typisk Toscansk restaurang för att njuta av det toscanska köket.