Kickoff

San Sebastian

Vacker, elegant, glamorös, komfortabel, perfekt för att flanera runt... San Sebastians besökare beskriver staden på många olika sätt. Här får du fyra idéer för att utforska staden själv.

1. Lyssna på Vindkammen
En av stadens symboler. En samling utomhusskulpturer som ser ut att samtala med vinden och havet. Det är en nästan magisk plats skapad av konstnären Eduardo Chillida. Finns att beskåda vid Igueldos fot, efter stranden Ondarreta. 

2. Pintxos i gamla stan eller michelinkrog
San Sebastian är en av världens mest Michelentäta städer. Beroende på hur man räknar, den tätaste till och med. Därför äter man inte bara gott utan väldigt, väldigt gott.
Och känner man inte för att äta på finkrog varje kväll så är San Sebastian Baskiens pintxoshuvudstad. På barerna längs Gamla stans kullerstensgator hittar du mängder av olika pintxos, med alltifrån haute cuisine till enkla men utsökta lokalproducerade varor. 

3. Bergbanan på Monte Igueldo
Bergbanan upp på Monte Igueldo invigdes redan 1912 och erbjuder ett alldeles utmärkt sätt att ta sig upp på berget, särskilt om man ser till den spektakulära utsikten. En tur- och returbiljett kostar cirka 3 - 4 €. Nås med taxi eller buss 5 från centrum av San Sebastian eller också tar man en halvtimmes promenad längs den vackra stranden. På fotot ser du vyn från resans slutpunkt, Igueldos högsta punkt. Ön Santa Clara skyddar bukten. Resan upp för Igueldo görs i mysiga gamla travagnar. 

4. Kursaal dag som natt
Bilden ser kanske bekant ut. På Kursaal Congress Centre och Auditorium hålls den berömda Internationella Filmfestivalen i San Sebastian och det är Rafael Moneo som är arkitekten bakom byggnaden, (har även ritat Moderna Museet i Stockholm). Nattbelysningen är någonting att se. Nära Kursaal hittar du ytterligare två legendomspunna byggnader: Victoria Eugenia-teatern och Hotell Maria Cristina. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter