Kickoff

Tylebäck – rofylld miljö nära havet

Vi tar det från början – upprinnelsen till Tylebäck Hotell & Konferens startade redan för lite drygt hundra år sedan. Ägarna var då liksom nu Försvarsutbildarna, men vid den tiden fanns endast en bit mark, även kallad Sveriges öken. Den allra första byggnaden uppfördes 1930 och hette Gula Villan, där ledarna för alla kursdeltagarna bodde och även åt. Med tiden byggdes baracker, och mindre stugor som sen blev – Tylebäck Kursgård.

– Fortfarande är Försvarsmakten stora gäster och ägarna Försvarsutbildarna Halland samarbetar vi en hel del med, berättar Mats Petersson, hotellchef.

– Men vi vänder oss även mot en annan marknad det vill säga event och konferens, och vi har under senaste åren utvecklats från kursgård till en mycket uppskattad hotell- och konferensanläggning. Så uppskattad att teamet på Tylebäck fick ta emot priset som "Årets konferensanläggning" 2016. Priset delades ut av Sweden Hotels som hyllade den vackra miljön, läget där de ligger inbäddade i lummig strandskog, restaurangen och möjligheten till naturnära aktiviteter.

– Ja, många väljer specifikt oss för att de ser hur stort utbudet är av att anordna aktiviteter utomhus.
Vi märker av att det är fler och fler som väljer en mer aktiv konferens, man vill ha naturen nära och få uppleva atmosfären här ute.

Halmstad, synonymt med hav, natur, halländska råvaror, golf, sand och mycket, mycket mer. Anläggningen Tylebäck Hotell & Konferens ligger mjukt och lite hemligt inbäddad strax utanför Halmstads citykärna mellan Tylösand och Frösakull. Konferensgäster väljer ofta att utnyttja stranden och skogen för till exempel femkamp och teambuilding, andra uppskattade aktiviteter är yoga, golf, gym, matlagningsaktiviteter, vinprovning och mycket mer.

Konferensytorna på Tylebäck?
– Vi har ett tiotal lokaler för grupp och konferens och tre större grupprum. Den största tar 150 i biosittning. I alla större möteslokaler finns förstås bildkanon, WiFi, whiteboard, OH, skrivmaterial, block, bordsryttare, isvatten.

I konferenshuset vid namn ”Halmstad” är möjligheterna stora för variation med två större respektive två mindre lokaler som med enkelhet öppnas upp till två stora ytor. Mellan lokalerna där hittar man husets lobby som lämpar sig för både registrering och mingel. Med den stora rymden, det är hela fem meter upp till nock passar det perfekt för konferens, kickoff, event och mässor.
Och precis utanför ger sig naturen tillkänna, med höga tallar, stora gräsytor och med havet på kort promenadavstånd.
– Lite annorlunda och unik är vår anläggning då vi har hela 80 000 kvadratmeter att husera på ute och hela verksamheten är i ett enda plan med sju olika huskroppar. Kapacitet på 70 rum och 140 bäddar med plats för 230 gäster totalt, berättar Mats vidare. Att det finns hur mycket olika aktiviteter som helst att bygga ihop ute råder det ingen tvekan om, på området finns parker men även orörd natur. Uppskattat är Prins Bertils stig att vandra på och närheten till alla golfbanor.

Några nya koncept/aktiviteter?
– Vi vågar sticka ut hakan lite och påstå att vi har ett av Sveriges bäst utrustade hotellgym för nu har vi 225 kvm att släppa loss i, med utrustning från Life Fitness, vilket betyder du kan träna med vikter, skivstång, kettlebells, svettas på en spinningcykel eller ge allt på vårt senaste tillskott, en SkiErg. Under sommarhalvåret har vi också en crossfitcontainer på plats och nästa år räknar vi med att utegymet ska stå klart. Vi samarbetar med Malin och Patrik Braw som bland annat äger New Body Fitness Center. Cykling har blivit populärt och vi har ett samarbete med Kite Kalle inne i Halmstad som förser oss med cyklar, fatbikes, elcyklar, SUP, brädor surfing m.m. för de som vill.

På Tylebäck serveras mat som lagats från grunden

Köket på Tylebäck Hotell & Konferens strävar efter att vara en anledning i sig för ett besök. Där finns en bredd som innefattar klassisk husmanskost, rätter med specifikt halländska smaker eller smakupplevelser från andra kontinenter.
– Köket är måna om att laga mat och utgå ifrån fina råvaror och man hämtar så mycket som möjligt från våra lokala leverantörer. Vi må vara lite anonyma men vi jobbar starkt på att göra en resa till ett fullskaligt hotell och restaurangverksamhet. Idag har vi stora restaurangen och bistron som på sommaren blir grillbod

Visioner och framtid?
– Vi vill förädla detta ytterligare, ta det ett steg till. En renovering är påbörjad av de äldsta delarna och undan för undan kommer vi göra uppdateringar av både en del rum och konferensytor, säger Mats Petersson. Det har byggts på här genom åren dessutom, 2013 stod den sista byggnaden – Myrebäcken klar. Vi vill förvalta vårt ursprung och det som var viktigt förr är lika viktigt för oss i dag.

Här möts vi, utbildas och vistas i en harmonisk och avstressande miljö.