Kickoff

Vindestinationer

Åk på en höst-weekend med goda vänner, familj eller kollegor och upplev årstidens härliga vinfester samtidigt som ni provsmakar årets dryckesnyheter.

Varför inte kombinera studiebesöken på vingårdarna med att hälsa på hos de lokala matproducenterna? Semesterhusexperten HomeAway® tipsar nedan om fem utvalda vindestinationer väl värda ett besök.

Chianti Classico

Chianti Classico är den äldsta och mest autentiska delen av Chianti-regionen, som sträcker sig mellan Florens och Sienna. Det är ett av de största vinområdena i Toscana, känt för sitt pittoreskt vackra landskap, många vingårdar och underbara mat.
Hyr en ombyggd lada med utsikt över de toskanska vingårdarna och njut av ett glas vin i solnedgången efter ett svalkande dopp i den privata poolen.

Rioja

Rioja anses vara Spaniens mest kända vindistrikt, uppdelat i tre huvuddistrikt: Rioja Alta, Rioja Alavesa och Rioja Oriental. De tre distrikten ligger på olika höjder över havet och har delvis olika jordmån och klimat. Vinerna från de två första anses ofta vara de bästa, medan Oriental-vinerna ofta är svagare i en mer rustik stil. Landskapet i Rioja är vackert och frodigt och här finns restauranger i världsklass för gourmanden.

Moseldalen

Moseldalen är ett mysigt område i den västra delen av Tyskland, känt för sina vita viner som tillverkats här sedan 1800-talet, med floden Mosel som rinner mellan städerna Trier och Koblenz. Mellan floden och branterna trivs vinodlingarna bra i det varma klimatet.
I den charmiga och fridfulla staden Traben Trabach finns till exempel denna nyrenoverade villa, byggd år 1892 i traditionell stil, med utrymme för ett stort sällskap. Längst ner finns en stor vinkällare, fylld med gamla, vackra vintunnor.

Beaujolais Nouveau Time Festival 2019, 21 november

Beaujolais Nouveau-dagen firas i Frankrike den tredje torsdagen i november med fyrverkerier, musik och festivaler. Enligt fransk lag släpps vinet klockan 12:01, bara veckor efter att vinets druvor har skördats. Fester hålls över hela landet för att fira säsongens första vin. Den mest berömda —Les Sarmentelles — hålls i staden Beaujeu, huvudstaden i Beaujolais-regionen.
För mer information: https://www.beaujolaisnouveauday.com/

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter