Kickoff

Superkraft inför julen

Ett av de enklaste sätten att få i sig bra näring är genom drycker av olika slag. Shots, smoothies, läskande drinkar osv. Här bjuder vi på lite inspiration och recept med superfoods och -örter som kan sätta guldkant på din dag och ge det där lilla extra i näringsväg.

Green Queen

En grön drink med massor av chlorofyll, antioxidanter och fytonäringsämnen. Funkar perfekt som mellanmål eller efter yogapasset. 
2 dl vatten
1 dl mango i kuber (fryst eller färsk)
1/2 avocado
1 tsk spirulina
1 skopa vetegräsjuicepulver
Mixa allt tills du får en härlig mjuk och intensivt grön smoothie. 

Blue Smoothie

Blå spirulina är en riktig superfood som innehåller stora mängder av antioxidanten fykocyanin. Detta är en svalkande drink som för tankarna till tropiska breddgrader. Helt underbar att njuta av på varma sommardagar och ge kroppen lite extra näring och återhämtning samtidigt!

2 dl kokosvatten eller vanligt vatten
1 banan
1 Passionsfrukt (eller 1 kub fryst passionsfrukt)
1 tsk Blå Spirulina
4-5 isbitar

Mixa allt till en blå dröm och njut!

Matcha-smoothie

Matcha är lite som teernas "espresso"; det är koncentrerat och kraftfullt, fyllt med klorofyll, theanin och koffein som ger en balanserad energi. Denna smoothie är en kreativ och uppfriskande twist på den vanliga "gröna smoothien". 

1 dl ananas i bitar
1 banan
2,5 dl grönkål eller spenat (löst packat)
1,25 dl växtbaserad mjölk (t.ex. nötmjölk eller havremjölk)
1/2 tsk matchapulver
Pressad citron efter smak
Några isbitar

Mixa allt i en kraftfull mixer och servera kall.

Super Adaptogen Elixir

När vi behöver en djup näringsboost för hela systemet vänder vi oss alltid till adaptogener. Det är örter/växter som verkar för att öka kroppens förmåga att anpassa sig till alla former av stress samt föränderliga situationer. Ett härligt sätt att få i sig dem är genom ett värmande "elixir" - en superdrink med djupt närande egenskaper och örter som använts i århundraden för sin förmåga att stödja optimal hälsa och ett långt liv. Här är ett grundrecept som går bra att variera med de örter du känner behov av och använder just nu.

2,5 dl Nötmjölk*
2 tsk Kokosolja
1 tsk Schisandraextrakt
2 tsk Gelatiniserad Maca
1 tsk Chagaextrakt

Mixa alla ingredienser tills du får en skummande latte-liknande dryck och servera gärna i höga glas.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter