Kickoff

Reflex ritar nytt hotell i Norrköpings bästa läge

I november stod det klart mellan Skanska och Winn Hotell Group om ett nytt
hotell i Norrköpings bästa läge. I centrala Norrköping pågår en stadsutveckling
med bostäder, kontor och hotell i nära anslutning till Centralstationen och Carl Johans park. Reflex ritar här ett nytt hotell med restaurang och stor konferens i det strategiska hörnet av Norra Promenaden och Drottninggatan.

Byggnaden är 8 våning hög men trappas ned mot befintlig bebyggelse i öster. Fasaderna består av en varm ton av champagnefärgade metall-kassetter i streckmetall eller perforerad aluminium, som tar upp tråden om stadens textilhistoria och fungerar som ett ”tyg-flor” i metall. Fasaden har en stor djupverkan och kvällstid tonar delar av byggnaden upp med bakomliggande led- ljus. Restauranger och foajér i två plan är uppglasade och tar in staden i byggnaden. Högst upp finns skybar och stor terrass med utsikt över staden.
– Vi tror att detta kan bli den nya mötesplatsen i Norrköping. Vi är glada åt
att få Winn Hotel Group som långsiktig operatör av hotellet, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige.
– Tro mig, det här kommer att bli det vassaste hotellet i Sverige när vi öppnar!
Vi har hämtat inspiration från några av nutidens mest omtalade hotell när vi pratar om design och arkitektur. När jag såg förslaget från Reflex så, wow, det gick rätt in i hjärtat på mig!, säger Anders Junger, vd för Winn Hotel Group.

Om det nya hotellet i Norrköping
• Byggstart juni 2020
• Öppnar i början av 2022
• Beläget vid centralstationen
• 210 rum
• Stor konferens med upp till 200 pers. i största lokalen
• Co-working ytor
• Skybar och Open Air bar
• 2 restauranger (utomhusservering i park vid Sveatorget och längs Drottninggatan)
• Gym
• Bageri

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter