Kickoff

Tillväxtverket lanserar ny guide och checklista för evenemang

Nu lanserar tillväxtverket en digital guide och checklista på verksamt.se som gör det enklare för småföretag och föreningar som ska arrangera publika evenemang inom kultur och idrott.

Checklistan hjälper dem att på bara några minuter veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas. Det finns även tips om hur man gör sitt evenemang så hållbart som möjligt.
”För mig, som inte är ett under av struktur och organisation, är det lätt att glömma allt jag behöver ansöka om och i vilken ordning det ska ske. Jag tycker att den här tjänsten är toppen och kommer både använda den själv och rekommendera den till andra.” Säger Peter Schröder som driver Restaurang Bleck och Bleck Forest.
Arrangörer kan nu enkelt hitta information
Innan guiden och checklistan togs fram var arrangörer tvungna att söka information på en rad olika webbplatser. Till exempel hos Polisen, kommunen och hos andra myndigheter. Arrangörer har haft svårt att veta vilka tillstånd de behöver och var de hittar information.
”Känslan av att missa någonting har varit vanlig bland de arrangörer vi har intervjuat. Med checklistan får de nu snabbt en översiktlig bild av vilka tillstånd de behöver och information om vart de ska vända sig.” Säger Jenny Nordlöf, projektledare på Tillväxtverket.

Checklistan riktar sig till småföretag och föreningar. Den kan utöver kultur- och idrottsevenemang även bland annat användas för att arrangera festivaler, marknader, utställningar och mässor.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter