Kickoff

Radisson Hotels klimatkompenserar koldioxidavtrycket från alla möten som hålls  världen över - utan extra kostnad för dig.

Radisson Hotels är den första hotellkedjan som automatiskt klimatkompenserar koldioxidavtrycket i samarbete med First Climate, en av världens största organisationer för klimatkompensation. 

Fem olika projekt stöder hotellkedjan världen över, till exempel vindkraftparker i Turkiet och USA, förbättrade hushållsspisar i Kenya och biogasanläggningar i Indien. Dessa projekt gynnar lokala samhällen och miljön samt stödjer FN:s globala mål för hållbar utveckling.  

Läs mer om de fem projekten som Radisson Hotels stöder: 

SYD-OCH NORDAMERIKA
Peru
- Paranöt Projekt för att undvika avskogning. Genom investeringar från projektet kan dessa nötter skördas, bearbetas och säljas direkt till internationella exportmarknader. Projektet ger ett livskraftigt alternativ till avskogning när det gäller att tillhandahålla hållbart genererade inkomster till lokala samhällen.

USA - Vindkraftparker i Västra Texas. Projektet omfattar installation och drift av 75 vindkraftverk på Capricorn Ridge Wind Farm i Texas. Anläggningens totala kapacitet är 112,5 MW - turbinerna producerar cirka 345 GWh ren energi per år.

EUROPA & AFRIKA
Kenya
- Förbättrade hushållsspisar och vattenreningsprojekt. Projektet arbetar med övergången från traditionell matlagning med träkol till renare teknik med förbättrade hushållsspisar. För att bidra till bättre hälsa och inkomst till lokalbefolkningen. 

Turkiet - Utnyttja vindkraft i Marmara-regionen. Projektet omfattar installation av 22 vindkraftverk med en kapacitet på 2,3 MW vardera. Vindkraftparken genererar cirka 153 GWh ren el per år och levererar cirka 43 000 hushåll.

ASIEN & STILLAHAVSOMRÅDET
Indien
- Biogasanläggningar installerade på landsbygden. Projektet kommer att ge totalt 12 500 hushåll en egen biogasanläggning. Anläggningarna genererar termisk energi från gödsel och köksavfall. Den producerade gasen kan sedan användas till matlagning, elektricitet och kokande vatten.

Till Radisson Hotels: https://www.radissonhotels.com/en-us/meeting-conference-hotels/carbon-neutral

Mer om projekten (EN): https://docs.google.com/presentation/d/1I5NK0CFFzZDC-2U1lXVhBJkgswbDAGJpgswalEmyfZ8/edit?usp=sharing

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter