Kickoff

Kom och hångla vettja!

I en värld där vi är mer kontrollerade, mer tillrättalagda och räddare än någonsin, där uppmanar föreläsaren Klas Hallberg oss att ”hångla mer och - sitta ner och hålla käften”.

Vad han menar och vill nå fram med är att ge sig hän, att våga mer och – att leva innan vi dör.

För det är väl vad livet precis handlar om, att upptäcka och göra sånt man är nyfiken på innan chansen är förbi - även om det innebär att ta risker ibland.
Klas vill med sina föreläsningar och humor hjälpa företag och organisationer att få syn på det som är angeläget och få dem att också våga göra det. Han hjälper deltagarna till insikter genom att de får skratta halvt ihjäl sig och bli berörda. Under drygt 20 år har mer än en miljon människor inspirerats att sätta fart.
I februari utsågs han dessutom till en av världens bästa talare.
Läs mer om Klas i intervjun på sidorna 16–22.

Slott och herrgårdar – vi har gjort nedslag på en av vardera; Tofta Herrgård och Sundbyholms Slott.
På olika platser ute i landet men gemensamt har de den vackra kringliggande naturen. Ditt möte och konferens får en extra dimension genom de vackra omgivningarna, i ett slott eller en herrgård som sagt.
I skrivande stund sitter jag i centrala Uppsala och har Domkyrkan med sina tre karaktäristiska torn i mitt blickfång. De flesta har nog en relation till- eller åtminstone skapat sig en bild av Uppsala. Staden som under så många år varit ett huvudsäte för akademisk bildning och med närheten till Stockholm är det många institutioner som byggts upp i och kring denna plats.

Vid ett besök i Uppsala kan man nästan känna av att man rör sig i ett gränsland mellan två världar - den gamla och den nya.
I Uppsala knappt 50 min från Stockholm finns mängder av härliga konferensanläggningar att välja bland. De allra flesta ligger ostörda i vacker natur och det är lika enkelt att ta sig till konferenshotellen oavsett vilken stad man har som utgångspunkt.
Så varför inte möta våren i Uppsala?

All for now
Chefredaktör Tina Gardsten