Kickoff

Mamma, visst skulle du vilja kunna se in i framtiden, frågade ett av mina tre barn en gång i mitten av 90-talet. Jag minns att jag funderade noga runt svaret — skulle jag verkligen vilja vara min egen profet och siare för framtiden? 
Ja, möjligtvis skulle jag vara intresserad av att få svaren till alla de enkla och vardagliga frågeställningarna som skulle kunna underlätta vardagen och logistiker, men nej inte i det stora hela. 
Betraktelsen vi utbytte min son och jag var tiden  före pekskärmen, apparna och de sociala mediernas inträde. 
Idag, med blott ett fingertryck, en kod eller ett swipe, så löser vi vår vardag alltifrån banktransaktioner, matinköp, börsbevakning till att skaffa nya relationer. Framtiden är en annan femma, tekniken är den som kommer ta oss vidare och förhoppningsvis leda oss fram och in i en värld och en arena där vi alla kan ägna oss åt det vi tycker om, med lite hjälp av att faktiskt kunna se in i framtiden. 
Gustaf Josefsson, futurist och föreläsare är vår profil i detta nummer och han ger sin syn på hur W kommer att bli betjänta av morgondagens teknik ihop med jus framtiden. I skrivandes stund, har vädret återigen förbluffat oss som tidigare  i år. 
Det har varit upp emot 20 grader varmt i oktober månad, samtidigt har det fallit snö och varit minusgrader i nästan hela landet under samma vecka och vi har passerat både halloween och All helgonahelgen. 
Med det inser vi att tiden och datumet säger oss att julen är i antågande. Julborden står för dörren, de privata och de ihop med arbete och företag. Många hinner med fler julbord än julens alla helgdagar. Därmed är det kanske av yttersta vikt att välja "rätt" bord sett ur flera aspekter. 
Val mött igen i december Tfn Chefredaktör Tina Gardsten 

kickan