Sveriges största tidning om konferenser och möten

Bocuse d’Or flyttas till september och Sverige siktar på guld

Sveriges representant Sebastian Gibrand och commis Jakob Persson

Den stora världsfinalen i världens mest prestigefyllda tävling för kockar flyttas till efter sommaren. Nya datum för Bocuse d’Or i Lyon är den 26-27 september 2021.

Med en bronsmedalj från EM förra året säkrade Team Sweden, med Sebastian Gibrand i spetsen, en plats till den prestigefyllda världsfinalen i Bocuse d’Or 2021. Här ska Sverige ställas mot 23 länder i jakten på de åtråvärda medaljplatserna. Sebastian Gibrand är redan en veteran i Bocuse d’Or-sammanhang då han tävlar för Sverige för andra gången i rad. Och han har bestämt sig för att slå sin gamla placering – en silverbocuse från 2019.

”Guld i sikte”

– Vi ska nu ladda om och se till att vi har så bra förutsättningar och träningsschema vi kan under våren och sommaren. Jag är glad att de i god tid meddelat att tävlingen flyttas, vilket möjliggör för alla länder att planera sin träning inför världsfinalen. För oss i svenska teamet är det fortsatt guldmedaljen vi har i sikte, säger Sebastian Gibrand.

Det svenska teamet

Sebastian Gibrand är Sveriges representant i Bocuse d’Or. Med sig har han svenska teamets coach, tillika kompisen och tidigare Bocuse d’Or-finalisten, Jonas Dahlbom. Henrik Norström är Sveriges president i den svenska satsningen och som commis/assistent står 20-årige Jakob Persson.

Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien.