Sveriges största tidning om konferenser och möten

Bommersvik Hotell & Konferens

Bommersvik är inte bara en konferensanläggning utan en plats där drömmar, idéer och tankar både har väckts och infriats genom åren. Där möten mellan människor har förändrat, inte bara Sverige, utan faktiskt världen. Bommersvik belägen 40 minuter utanför Stockholm intill Yngerns strand och stora naturområden har gjort en spännande resa. Från att 1937 varit en kursgård och sedermera en samlingsplats för socialdemokratiska giganter som Olof Palme, Tage Erlander, Anna Lindh, Margot Wallström mfl, till att omvandlas till ett aktiebolag och vara en öppen konferensanläggning för alla! Under pandemin hittade fler privatgäster dit och under sommaren fylls området med ”hemestrare” i stugorna och hotellen som njuter av badstranden, de lummiga områdena och stillheten. 

 

Hållbarheten har alltid haft en central roll i arbetet här och vi pushar oss hela tiden för att bli ännu bättre, därför är det extra roligt när vi hamnar överst på listan över Svanens lista på hållbara hotell säger marknadsansvarig Anna Lindqvist. Vi pratar mycket om hur vi kan engagera gästerna i arbetet, få fler att boka buss, välja vegetariska alternativ, ställa krav som konferensbokare och göra medvetna val.  

Vi har så mycket att erbjuda här, lugnet och naturen är en del av verksamheten. Vår prisade skogsfloating där ni möts i hängmattor under trädkronorna, kräftfiske på sjön Yngern, nyrenoverade hotellrum och menyer i säsong. Här har vi ett litet växthus, egen biodling, ängsblommor och som Svanencertifierade – såklart höga krav på oss!  

Bommersvik erbjuder 179 sängplatser, 19 konferenslokaler för 1-200 personer, Wi-Fi, digitala lösningar, prisad service, stor parkering, bastu med relax, en restaurang med panoramafönster mot sjön och en hel loge för fest och kick-offer. 40 minuter från Stockholm hittar ni lugnet, maten och inspirationen. ”Här sitter bra möten i väggarna” avslutar Anna.