Sveriges största tidning om konferenser och möten

Där det lilla får vara det stora, en mötesplats för den medvetne.

En plats väl vald för både fokus & njutning. 

1909 Sigtuna Stadshotell ligger som en välslipad juvel i hjärtat av Sveriges äldsta stad. Framför fasaden breder Mälaren ut sig, lika vacker som när hotellet uppfördes 1909. Hit kommer du för givande möten, så väl som avkoppling och njutning i världsklass. 

Bara 30 minuter från huvudstadens puls ligger det lilla designhotellet 1909 Sigtuna Stadshotell.  

-Hållbarhet är ett nyckelord och för oss är hög kvalitet just det, hållbart. Att sitta på en stol som hållit både stil och kvalitet sedan 50-talet, att njuta av mat där varje råvara tagits till var till fullo och tillagats med kärlek, det är en stor upplevelse för oss!  

När man kliver in genom dörrarna och lämnar den butikgatans liv bakom sig möts man av ett lugn. I den eleganta lobbyn faller ljuset från den 100 åriga kristallkronan ner som ett mjuk filter över lokalerna.  

Utsikten mot Mälarens inlopp från både Stockholm och Uppsala möts precis utanför restaurangens fönster. Sigtuna Stadshotell är Sveriges minsta femstjärniga hotell med sina 27 eleganta rum och fyra möteslokaler. 

Hotellchef Caroline Folkesson Levin berättar om Stadens drygt tusenåriga historia som mötesplats och som stärkts genom året i och med att Arlanda bara ligger 15 minuter bort.  

Stadshotellet är en perfekt mötesplats för styrelsegruppen eller den mindre utbildningen. Hos oss är det lilla det stora, då en konferensgrupp ofta är helt exklusiv hos oss och har vårt fulla fokus. Vi bär upp väskorna på rummet, parkerar din bil, konferensvärdar finns alltid intill din lokal så att våra gäster fullt ut kan fokusera på det möte som de är här för att genomföra. 

-Vi har 113 års erfarenhet av bra möten, och ett bra möte kan förändra världen! 

Hotellet har under 11 år haft en plats i White Guide och står garant för den höga kvaliteten på kökets kunnande. Maten har alltid varit en egen anledning för weekendgäster att komma hit. 

Caroline berättar även att hotellets Afternoon Tea är något som vi inte får missa!  

Vårt kök är på luncherna inriktat på det klassiskt Svenska ”husmanköket” och på kvällens middagar och avsmakningsmenyer mer färgstarkt men fortfarande med båda fötterna i de Svenska myllan. En av hotellets klassiker och alla tiders favorit är rårakan med svensk löjrom.