Sveriges största tidning om konferenser och möten

Brunch på anrika Hotel Kung Carl

Det anrika Hotel Kung Carl som är beläget mitt emot glittrande Stureplan, erbjuder alltid en historisk och gastronomisk resa genom det ikoniska hotellet. Hit kan man gå för ett trevligt restaurangbesök. Varför inte lyxa till det en lördag eller söndag med en lyxig brunch. En visit på Kung Carl lyser garanterat upp höstens murriga dagar. Ta med dig ditt bästa sällskap, gå in och värm dig och njut av goda smaker.  

Njut av läckerheter i mängder 

Hotel Kung Carls helgbrunch invigdes i september. Det är ett helt nytt brunchkoncept som bjuder på en avslappnad atmosfär med sann helgkänsla. På brunchbuffén hittar man fräscha rätter med mycket grönt som saffransdoftande risonisallad med musslor och klassisk caesarsallad. 

Fräscha sallader och minipokébowl 

Läckra fisk- och skaldjursfavoriter som minipokébowls, sashimi på lax samt matigare rätter som varma mackor med olika sorters goda tillbehör. Man gör sin varma macka helt själv och kan välja både en enkel ost och skinktoast, eller varför inte fylla den med en god röra och en toppa med en massa grönsaker. Här finns också flera olika sorters sallader och mycket som passar om man både vill äta vegetariskt eller veganskt.  

Fina och goda desserter 

Det går även att gotta ner sig i ett gediget dessertutbud med bland annat marängsviss, hallon- och chokladmousse och färska frukter. De är fint upplagda i småportioner. Så vill man testa alla olika sorters desserter går det alldeles utmärkt. För de är små och gulliga.  Kanske är det bästa de populära våfflorna med grädde och hemlagad bärkompott. Man har möjlighet att göra små vackra alldeles perfekta hjärtformade våfflor. Vill man inte bara ha sötsaker på finns även en hel buffé med mer matigare alternativ och olika sorters röror. Jag sneglade till vid varma mackorna och hittade en massa goda fyllningar och härligheter som även passade fint till våfflorna.  

Brunchen serveras 

Öppet på lördagar och söndagar från kl 12:00-15:00 

Hitta hit 

Hotel Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21, Stockholm 

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/