Sveriges största tidning om konferenser och möten

Den ikoniska Bistro La Belle Epoque

I våras slogs dörrarna upp för den nordfranska bistron La Belle Epoque, som är inspirerad av köket på den atlantiska kusten i Frankrike. Det här är den nya mötesplatsen i Stockholm som serverar både fräsch och smakrik fransk mat som lagas med lokala nordiska råvaror.  

Ett modernt franskt kök  

La Belle Epoque är en bistro med modern touch som serverar autentisk mat i en avslappnad miljö. Här hittar man bland annat signaturrätter så som “moules”, som även är grunden för hela menyn. Bistron serverar klassiska franska moules mariniére, men de experimenterar även med olika presentationer av denna välkända klassiker och har funnit inspiration från olika delar av världen. De serverar en nordafrikansk, asiatisk och skandinavisk version av “moules” och överraskar gästerna genom att ha koll på de senaste gastronomiska trenderna. Det är Jan Andersson som är krögare och VD för restauranggruppen på Hotel Kung Carl, som alltid har haft en passion för det franska köket och med flera års erfarenhet fann han inspirationen till Bistro La Belle Epoque. 

Råvaror efter säsong  

Här är det viktigt att servera så många lokala och säsongsbetonade råvaror som möjligt. Bistron erbjuder huvudsakligen svenskt kött och svenska musslor, men de även råvaror från andra länder så som de populära franska Fine de Claire ostronen. 

Det är dock inte bara råvarorna som är viktiga, det visuella utseendet på rätterna är också viktigt- tillämpningen av blommor som dekoration på maten reflekteras även i interiören.  

100 olika sorters viner  

De viner som serveras är utvalda för att matcha menyn och 70% av vinerna kommer från Frankrike för att kombineras fint med rätterna på menyn. Klassiska druvor som Pinot Noir och Chardonnay är frekvent representerade på vinlistan. På efterfrågan parar sommelier och restaurangansvarig Simon Nordberg ihop gästens valda måltid med rätt vin. Bistro La Belle Epoque erbjuder mer än 100 olika sorters vin och hela 25 av dem per glas.

Centralt läge vid Stureplan 

Målet med Bistron är att bli ett naturligt förstahandsval, för gäster när de vill äta lunch, middag eller bara ta ett glas vin. Det centrala läget vid Stureplan gör bistron till den självklara mötesplatsen. Bistron har även en trevlig uteservering mot Stureplan.  

Trevlig meny 

Menyn var riktigt trevlig och inspirerande. Vad sägs om att starta middagen med Crevettes Fumées som är rökta räkor som serverades med bröd och en rouilles är en krämig sås, ursprungligen från södra Frankrike. 

Sedan gå vidare med en magiskt god Bouillabaisse. En fisksoppa med fisk, skaldjur, torsk, lax med saffrans och vitlökssmak som serverades med rouille och vitlöksbröd.  

Till dessert är det alldeles lagom med en Mousse á la Framboise – en hallonmousse som serverades med terragonsås, maräng och färska hallon.  

Öppettider 

Måndag-onsdag kl. 17-22 
Torsdag-lördag kl. 17-23 

Hitta hit 

Hotel Kung Carl 
Birger Jarlsgatan 21 

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/