Sveriges största tidning om konferenser och möten

Furuvik Havskrog – Trevlig restaurang vid havet 

Furuvik Havskrog är en trevlig restaurang precis vid havet med god mat, vacker utsikt och genuin atmosfär. I samband med ett besök på Furuviksparken kan man med fördel bo över en natt på Furuvik Havshotell och äta en riktigt god middag på Furuvik Havskrog. Vilket verkligen är ett trevligt val.  Det går naturligtvis bra att äta här även fast man inte bor på hotellet. Det är verkligen ett trevligare restaurang alternativ när man går i Furuviksparken en hel dag och man kanske vill avnjuta en godare lunch här i stället för i parken. Trevligare miljö och mysigare stämning.  

Vardagsrum vid havet 

Furuviks Havskrog är en trevlig restaurang som är uppdelat i tre olika större mysiga vardagsrum. Alla med gigantiska fönster mot havet. Så det är verkligen rofyllt att slå sig ner till bords och njuta av den vackra utsikten. Inredningen är också stilren och trevlig. Det känns härligt med en restaurang med flera rum och utrymme. Då blir känslan att det inte är så trångt.  

Förrätter 

Här kan man äta en trevlig tre rätters middag och njuta av den härliga miljön och vackra utsikten.  Att rekommendera är deras vegetariska rätter.  Till förrätt föll mitt val på en Svampkrokett som serverades med picklad schalottenlök, gruyére, rostad jordärtkockskräm och jordärtkockschips. Den var riktigt god. 

En annan klassiker är deras Toast Skagen med smörstekt bröd, forellrom, citron och dill, som också smakade väldigt bra.  

Varmrätter 

Till varmrätt rekommenderas en vegetarisk Beet Bourguignon som serverades med knaperstekt rökt tofu, syltlök, confiterad champinjon samt potatispuré eller varför inte en klassisk smörstekt Entrecote sóm serverades med gräslöksemulsion, rödvinssky, parmesan, pommes frites och lättdressad sallad. 

Desserter 

Till dessert hade de två olika söta desserter som var antigen en Klassisk Créme Bruleée med citronsorbet och en Svartpepparglass med jordgubbskompott och basilika. Det var alldeles lagom. Rätt små desserter, men väldigt smakrika och goda. Annars hade de även ostbricka på menyn.  

Barnbuffé 

Till barnen hade de en fin barnbuffé med både en massa grönsaker och olika barnvänliga rätter. Man kunde välja mellan tacos, köttfärssås och spagetti, köttbullar, potatis och gräddsås och även plättar med sylt. Så det var flera bra val för barnen.  

Vägg i vägg med Furuvik Havskrog hittar man vackra Furuvik Havshotell som även erbjuder konferensmöjligheter och ett besök i Furuviksparken, som är en stor djur- och nöjespark.  

Hitta hit 

Furuvik Havskrog 60.653° N 17.344° E 

Gösta Nygrens Väg 1, 814 91 Furuvik 

Man kan alltså resa hit med tåg, bil, buss eller båt. Många möjligheter med andra ord.  

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/