Sveriges största tidning om konferenser och möten

Här är hotellen som ordnar egna julmarknader

Julen nalkas och många svenskar längtar efter att få uppleva julmarknader efter pandemiåren. Flera hotell runt om i Sverige anordnar egna julmarknader där besökare kan njuta av både trevlig övernattning och mysiga bodar med lokala läckerheter. Countryside Hotels listar flera alternativ för den som vill kombinera övernattning med julmarknad.

”Julmarknader är speciellt för många, med doften av glögg och hemgjorda läckerheter och hantverk,” säger Anna Övergaard på Countryside Hotels. ”Vi ser en trend där allt fler hotell som ligger på natursköna platser också anordnar julmarknad i anslutning till hotellet.”

Hotellen som anordnar egna julmarknader

Nääs Fabriker
Nääs Fabriker i Tollered utanför Göteborg erbjuder julmarknad under två helger, 26-27 november och 3-4 december. På marknaden hittar besökare allt från julkör och tomte till juliga delikatesser.

Sundbyholms Slott
Sundbyholms Slott utanför Eskilstuna erbjuder en julmarknad i slottsträddgården helgen 3-4 december. I den drömska julvärlden bjuds det på både lokala delikatesser och hantverk.

Eriksberg Hotell & Safaripark
Eriksbergs Hotell & Safaripark anordnar julmarknad 11-12 december. Blandutställarna finns bland annat hotellets egna viltprodukter och förutom att tomten delar ut godis till barnen går det även att äta grillad vildsvinskorv på gården.

Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn har en egen julmarknad den 26-27 november samt 10-11 december. Fokuset är på hållbara produkter och råvaror i en anrik miljö. Arrangeras tillsammans med föreningen Sparven textil & hantverk och Sparven Hemslöjd.

Runt knuten
Förutom hotellen som anordnar egna julmarknader finns det även många hotell som ligger i anslutning till populära julmarknader, exempelvis Hotell Järvsöbaden, Ulvsby Herrgård, Rosersbergs Slottshotell, Vadstena Klosterhotel, Villa Gransholm, Brösarp Gästgifveri & Spa, Albert Kök Hotell & Konferens och Tällbergsgården.

”För den som inte kan få för mycket av sprakande brasor och stickade tröjorkan en julmarknadshelg i december bli den perfekta uppladdningen inför julen,” säger Anna Övergaard på Countryside Hotels