Sveriges största tidning om konferenser och möten

Hooks Herrgård – En konferensupplevelse på många plan

Låt oss för en stund lämna det öppna kontorslandskapet för att förflytta oss en annan plats, nämligen det småländska landskapet vid Hokasjön och HOOKS HERRGÅRD. En unik plats för både avkoppling och arbete endast 30 minuter från Jönköping.  

Jag känner direkt att jag får ny energi när jag stiger ur bilen och andas in den syrerika småländska luften. Hooks Herrgård som byggdes redan 1788 stoltserar framför mig och det är något visst över denna plats, mitt i de småländska skogarna. Även om Herrgården har många år på nacken var det inte 230 år sedan det renoverades på Herrgården. Familjen Edberg som drivit Herrgården i tre generationer har de senaste åren anlitat den erkända arkitekten Per Öberg som satt sin prägel på Herrgården med inspiration från läget vid vattnet, utsikten och sten sockeln. Förutsättningarna för en riktigt lyckad vistelse har blivit ännu större på Hooks Herrgård.  

ÖPPNA UPP FÖR KREATIVITET OCH INNOVATION 

Det är vida känt att omvärlden har förändrats drastiskt de senaste åren. Företag som varit snabbfotade, kommit på kreativa lösningar och anpassat sig efter nya förhållanden har landat på svarta siffror vid årets slut medan invanda mönster många gånger fått försäljningen att dala.  

Framgångsfaktorn med kreativa lösningar är därför ingenting som bör hamna längst ner på mötesagendan utan någonting du som företagsledare behöver skapa tid och utrymme för att avhandla. Miljöombyte och att vistas i naturen föder många gånger en kreativ ådra och jag blir nyfiken på att prata med Therese Edberg som är marknadsansvarig på Hooks Herrgård. Hur ser hon att den mindre gruppen kan få utrymme för mer kreativitet vid sina möten och konferenser?  

Therese berättar att de mindre grupperna gärna arrangerar sina möten i andra miljöer än just konferensrummen. Hon berättar om grupper som kör hälsotema och förlägger hela sitt möte i den före detta köksträdgården som numera är ett fantastiskt spa. Hon berättar vidare att många gärna arrangerar sina möten ute i naturen, i en roddbåt, på golfbanan eller packar ryggsäcken för att ta mötet på en sten i skogen.  

– Det fria och flexibla mötet uppskattas av de mindre grupperna. Många av dessa grupper vill hitta miljöer som passar dem för stunden, säger Therese Edberg. Det går även att boka en svit och ha mötet där, alternativt att sitta i något av de färgglada rummen inne i Herrgården fortsätter Therese.  

SPAMÖTET 

Jag kliver ner i den varma infinitypoolen och blickar ut över sjön. Det är någonting meditativt över omgivningen, säkert någonting arkitekten haft i åtanke då han kreerade spaupplevelsen. För det är verkligen en upplevelse att bada i de varma och kalla källorna, njuta av bastulandskapet och kasta sig ut i Hokasjön. Ronja Rövardotters vårskrik ligger inte långt borta, men jag hejdar mig.  

Vill du maximera din spelupplevelse kan du krydda med en behandlingsupplevelse hos de välutbildade terapeuterna. Din behandling skräddarsys efter dina behov och konceptet som spat arbetar med är framtaget specifikt för Hooks Herrgård i samarbete med det välkända märket Kerstin Florian.  

Therese Edberg berättar även att det är uppskattat att boka in Saunayoga för den mindre gruppen alternativt en så kallad Aufguss. En Aufguss är en aromaterapeutisk terapiform som utförs i bastun och guidas av en så kallad gusvärd som är med inne i bastun. Låter spännande tycker jag som älskar Ritualer. 

– Alternativen är många för dig som vill arrangera ett spamöte och alltid lika uppskattat av mötesdeltagaren, säger Therese. 

AKTIVITET, AVKOPPLING OCH LYX 

Efter mitt besök på spat lånar jag golfbilen och åker runt för att titta på park- och skogsbana, ruff och fairway. De välskötta 36-håls banorna sägs vara en av Sveriges trevligaste och passar såväl för nybörjaren till de med riktigt låga handikapp. Själv kanske jag föredrar padel framför golf och stannar därför lite extra för att titta på de pågående matcherna. Att hänga med bollens alla turer, vinklar och vrår måste vara någonting som verkligen stimulerar hjärnan på jakt efter kreativitet.  

EN HELHETSUPPLEVELSE 

Bästa betyget när man lämnar en konferens är att man får känslan av att ha förenat nytta med nöje i en miljö som givit utrymme för kreativitet och nytänkande.  Det är svårt att sätta ord på exakt vad det är som gör att jag så gärna vill återvända hit till Hooks Herrgård, det är många faktorer som skapar en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Det är familjärt och personligt, samtidigt som det är lyxigt och avkopplande, en kombination som gör att jag vill återvända både som konferensdeltagare och privatperson. 

Det är med en skön känsla jag vinkar adjö till familjen Edberg och deras paradis; Hooks Herrgård. 

Therese bästa tips för ett lyckat möte 

  • Boka in din aktivitet, det lilla extra. Det är ofta där idén kommer.  
  • Boka inte upp varenda minut.  
  • Aktiviteter för alla sinnen – puls, smak och avkoppling 
  • Lyxa till det och tänk på det lilla extra som skapar minnen 
  • Kontakta oss innan ni spikat datum.  

SPAKONFERENSEN 

Frukostbuffé i restaurangen 
Stora delen av dagen på SPA 
Bastumöten 
Dopp i Hokasjön 
Sköna behandlingar 
Aufguss (basturitual med aromaterapi) 
Saunayoga 
Match på padelbanan 
Romproving eller chokladprovning 
Trerätters middag  
Runda av med kaffe i salongerna 

GOLFKONFERENSEN 

Börja med kaffe / smörgås i konferensloungen 
Möte och avhandla agendan 
Lunch i bistron, ladda för golftävling där mötet fortsätter i mer informell karaktär. 
After golf i infinitypoolen 
Fotbad 
Ombyte med bubbel inför middagen 
Trerätters middag