Sveriges största tidning om konferenser och möten

Johanna blir projektledare för Kalmars nya Convention Bureau

Johanna Wedin är projektledare för Kalmars nya Convention Bureau, som startar under 2021.

Nu är det klart att Johanna Wedin blir projektledare för Kalmars nya Convention Bureau, som startar under 2021. Verksamheten blir en del av Destination Kalmar, där affärsområdet Evenemang nu breddas och får namnet Möten och evenemang.

Hotellen och mötesindustrin har drabbats hårt av pandemin och det är därför viktigare än någonsin att arbeta strategiskt för att värva möten och konferenser.
– När det gäller evenemang har vi sedan många år tillbaka ett strategiskt arbetssätt. Nu kommer vi att arbeta på samma sätt med möten och konferenser. Ledtiderna är långa både för möten och evenemang. Under det första året kommer arbetet därför till stor del handla om att bygga upp verksamheten och att föra diskussioner om kommande möten. Mötesindustrin står inför stora förändringar och det har vi med oss när vi bygger upp verksamheten. Kalmar ska inte bara ha ett bra erbjudande för fysiska möten utan även för digitala möten och hybridmöten, säger Pär Israelsson, chef för enheten Möten och evenemang, Destination Kalmar.

Fler möten till Kalmar

Johanna Wedin kommer närmast från Mackmyra Svensk Whisky och tillträder sin tjänst den 1 mars. Hennes roll blir både att värva möten och konferenser till Kalmar och att samordna den lokala mötesindustrin.


− Det känns otroligt spännande att vara en del av Destination Kalmar och vara med och utveckla Kalmar som mötesstad. Jag känner mig förväntansfull och inspirerad att bygga upp den här verksamheten tillsammans med alla lokala aktörer och skapa en ännu mer attraktiv stad, både för besökare och invånare.

En del av en större satsning i Kalmar

Uppstarten av en Convention Bureau är en av flera satsningar som Destination Kalmar och Kalmar kommun nu gör för att Kalmar ska stå starkt efter pandemin. Stora satsningar görs också på att utveckla Kalmars arenor och mötesplatser.

Kick Off hälsar Johanna välkommen till nya arbetet.

Kontakta redaktionen