Sveriges största tidning om konferenser och möten

Jönköping vill locka flera gäster till fairway och city

Bild från A6 golfbana i Jönköping

Året 2020 var ett rekordår för golf i landet. Enligt Svenska Golfförbundet beror ökningen på en kombination av bra väder, tidig säsongstart och en lämplig sport utifrån ett smittsäkert perspektiv. En region som vill spinna vidare på intresset är Jönköping som vill locka fler golfare till staden.

Jönköping är en av Sveriges bästa golfstäder

I Jönköping har golf sen länge varit ett starkt segment och det finns en bra struktur och goda relationer när det kommer till samarbete mellan såväl föreningar som företag, destinationsbolag och besöksnäringen.

Spela på världens bästa banor

Här finns flera olika banor och såväl golfprofiler som evenemang och tävlingar som stärker segmentet i och omkring Jönköping. Sedan december 2020 har staden dessutom fått tillskott till golfutbudet i form utav Elmia golf center som erbjuder inomhusgolf via 10 simulatorer, där du kan spela på några av världens bästa banor.

Variationsrika paket som passar golfaren

Det finns flera hotell i och omkring Jönköping som har skapat olika varianter av golfpaket, för att göra besöket så smidigt som möjligt. Flera av Jönköpings golfbanor och hotell är dessutom med i ett unikt samarbete kallat Golf Unlimited, som gör det möjligt för besökaren att kombinera tre dagars golfspel, med två nätters boende, inkl. halvpension, på speciellt utvalda hotell mitt i centrala Jönköping.

Destination Jönköping vill vi lyfta de styrkor som finns gällande Jönköping som besöksmål och golf är därför ett självklart fokus.

På jkpg.com/outdoor/golf finns det samlat all info besökare behöver för att göra golfresan till Jönköping så bra som möjligt och där finns även vilka golfevent och tävlingar som är inplanerade i Jönköping framöver.

Vill du boka nästa konferens i Jönköping med golf på menyn hjälper vi dig helt kostnadsfritt från start till mål. Vi är specialister på möten och älskar golf!

KURIOSA

Antalet medlemskap passerade en halv miljon för första gången på 10 år och golfsverige drygt 94 000 nya golfare och återvändare som inte var medlemmar under 2019. Läs mer om medlemsstatistiken på Svenska Golfförbundets hemsida.