Sveriges största tidning om konferenser och möten

L’Avventura – En exklusiv italienare i Vasastan

L’Avventura är en fantastisk italienare som ligger i hjärtat av Vasastan. Den består av två barer och en matsal. Den före detta biosalongen är restaurangens bultande matsalshjärta med sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar av Nils Asplund. Mäkta imponerande, det är ett måste att gå hit för att få uppleva denna vackra restaurang.  
 
I Foajén och på den tidigare Balkongen hittar man barerna. Hela lokalen är varsamt restaurerad till originalskick, så som det tidigare biopalatset såg ut 1927 när dörrarna slogs upp för första gången. Namnet L’Avventura kommer efter Antonionis filmklassiker från 1960. 

Italiensk mat som lagat med hjärta och själ 

Här serveras riktigt bra mat. Italiensk mat kan verkligen förgylla en kväll, såväl en date, som en middag med kompisgänget en onsdag eller varför inte fira en födelsedag här. Det var både en och annan som firade sin födelsedag här, kvällen till ära.  

Här lagar man mat med hjärta och själ. Det italienska köket förespråkar stora portioner att dela, hemgjord delizie, tryffel från Italien och direktimporterad ’Nduja. Den italienska maten ska man njuta länge av i gott sällskap. Hit kommer man för kombinationen av matglädje och atmosfär. 

Förrätter att rekommendera 
Det är svårt att välja bara en förrätt. Det bästa är verkligen att välja ut några förrätter som man sedan delar på. Några förrätter som rekommenderas starkt är Arancine, den serveras som fyra stycken friterade tryffel- & svamprisottobollar. Dolce Bastardo, grovt skuren fläsksalami, för att inte tala om den magiskt goda Stracciatella med vindruvor, basilikaolja, brödsmulor & torkade oliver. Lägg sedan till en Burrata med tomat, peperoncino, fänkålspollen & basilika, så har du en fulländad förrättsbuffé.

Varmrätter 

Italienarna är även bra på maten från havet. Missa inte deras Branzino, grillad havsabborre, grillad citron, caponata, persilja & vitlök. Den äts med fördel tillsammans med Fried Greens, vitlöksstekta gröna grönsaker. Eller ta en Polpo – grillad bläckfisk med inkokt fänkål, vita bönor, tomatsås, oliver, chili & brödsmulor.  

Efterrätter 

Det kan nog inte bli mer italienskt än att äta Sorbetto al limone, en Citronsorbet som serveras i en fryst citron. Är man sugen på något sötare alternativ är Torta Caprese med mandel- & chokladkaka, kanderade hasselnötter & salt karamellglass riktigt god! 

Öppettider  
Tis – Tors: 17.00 – 00.00 
Fre:  17.00 – 01.00 
Lör: 16.00 – 01.00 

Hitta hit; Sveavägen 77, Stockholm , Närmaste T-bana Odenplan 

Skrivet av; Lina Sjölund, https://liniztravel.com/