Sveriges största tidning om konferenser och möten

Lyxhotell rustar för framtiden med nya rum och sviter

Nya rum och sviter i Bolinderska Palatset, Grand Hôtel. Foto: Andy Liffner

Grand Hôtel i Stockholm har genomfört en större hotellrumsrenovering som nu står färdig. Den omfattande renoveringen innefattar totalt 19 rum och sviter i Bolinderska Palatset.

Hotellrummen andas Grand Hôtel men går i en helt ny stil som för tankarna till kontinenten och internationella residens. De nya rummen och sviterna har alla genomgående färgstarka tapeter, ljusa träslag och en detaljrik inredning som förvånar. Utöver den färgstarka interiören erbjuds en flexibel rumslösning där ett flertal rum kan kopplas samman till en större svit om 200 kvm.

Foto: Andy Liffner

– Vi är ett internationellt hotell som ständigt möter våra gästers högt ställda förväntningar. Det innebär bland annat att vi alltid måste uppdatera och förnya oss för att vara relevanta i samtiden. I ett sekelskifteshotell, som vi är, finns det alltid justeringar att göra. Under det senaste decenniet har vi arbetat aktivt med att uppdatera såväl rum och sviter som Vinterträdgården, restaurangerna och huvudbyggnadens fasad, säger Pia Djupmark, vd Grand Hôtel Stockholm.

Lekfullt och inspirerande

Foto: Andy Liffner

Alla hotellrum och sviter i Bolinderska Palatset har renoverats från grunden. Rummen är inredda med moderna förtecken i skandinavisk stil där starka färgval i kombination med sobra materialval skapar en helt ny rumsupplevelse som tidigare inte funnits på Grand Hôtel. Inredningen i de nya rummen sticker verkligen ut sett till övriga rum på hotellet. Stora delar av inredningen är närproducerad och kompletteras med noga utvalda komponenter från bland annat Sydeuropa och Indien. Väggarna pryds av fotokonst med blommotiv signerade konstnären Annelie Wikman, samt rutiga tejptavlor skapade av inredaren Susanne Josephson. Rummen är dessutom utrustade med det senaste inom toalett- och klädvårdsteknologi. I badrummen återfinns den omtalade duschtoaletten AquaClean ifrån Geberit och en av garderoberna i hörnsviten är utrustad med en steamer som både fräschar upp och stryker plaggen.

– I det här projektet har jag försökt att återskapa det privatpalats som Bolinderska Palatset en gång var. Jag gillar att använda olika träslag och färgtoner i mina inredningar. För mig är det viktigt att det är lekfullt och inspirerande, säger Susanne Josephson, inredare.

Boka nästa konferens på Grand Hotel. Vi hjälper dig från start till mål!