Sveriges största tidning om konferenser och möten

Möten bland is och snö

Jukkasjärvi betyder mötesplats vid vattnet och här har människor samlats i naturens rum och utbytt erfarenheter sedan urminnes tider. Fortfarande möts gäster från alla världens hörn i byn hos Icehotel. Privatpersoner och företag delar plats på hotellet bland kristallklar is och äventyrliga team-aktiviteter. 

Sedan 1989 har ett unikt ishotell byggts upp av is från Torne älv i Jukkasjärvi. Sviterna är individuellt designade och skulpterade helt i snö och is av utvalda konstnärer från alla världens hörn. Årets vinterhotell invigs den 16 december. I mitten av april smälter vinterhotellet och rinner försiktigt tillbaka till Moder Natur och Torne älv, då finns möjligheten att sova i en designad svit av is och snö i det året runt-öppna Icehotel 365 där ni också finner den ikoniska Icebar by Icehotel som erbjuder drinkar ”in the rocks”.   

Vinterhalvåret bjuder på ett magiskt vinterlandskap där isen på Torne älv förvandlas till en naturskön led för skoterkörning, hundspann och längdskidor. Här på Icehotel tillåts ni varva konferensmöten i klassiska lokaler med äventyrliga aktiviteter i den arktiska naturen. Eller varför inte ta ett möte i Jukkasjärvis traditionella bastu eller under en skidtur över den snötäckta älven till den lilla ön Rimisaari? Oavsett får ni minnen att dela för livet.  

 
Avsluta med norrländska smaker 
På kvällarna erbjuds ett stort utbud av matupplevelser, både inomhus och utomhus. I den klassiska varma restaurangen kan ni uppleva den omtalade ismenyn, en meny där några av rätterna serveras på glasklar is från Torne älv. I anslutning till restaurangen finner ni Verandan, ett vackert chefs table som erbjuder en matupplevelse utöver det vanliga. Här sitter ni på första parkett och får uppleva unik matkonst och spännande storytelling samtidigt som ni blir serverade en avsmakningsmeny i ett flertal serveringar med tillhörande dryckespaket. Vi lovar att det blir en kväll att minnas! 

Hos Icehotel kan ni också välja att äta ute i det fria, boka in er grupp på en privat Vildmarkssupé, Norrskensmiddag eller Norrskenssafari på skoter och njuta av naturen och dess smakrika råvaror. På våra avlägsna vildmarkscamper, långt bort från elektriska ljus får ni kanske besök av det dansande norrskenet om vädret tillåter.  
 
Icehotel har färdiga mötesförslag som låter er mötas bland originalkonst, under arktiska ljusfenomen, naturnära aktiviteter och norrländska smaker. Välj ett färdigt paket eller skräddarsy ert upplägg tillsammans med en erfaren mötesbokare. För att göra er vistelse extra minnesvärd, rekommenderar vi att överraska gruppen med en natt i minusgrader i en svit av is och snö.