Sveriges största tidning om konferenser och möten

Nordic Choice Hotels och PopupArea vill skapa kontorsvärldens Airbnb

Nordic Choice Hotels och PopupArea lead vill erbjuda skräddarsydda kontorslösningar som utgår från den enskilde medarbetarens behov och skapa framtidens kontor.

Utvecklingen har under ett år av pandemi fått extra fart på grund av myndighetsrekommendationer om hemmakontor och att undvika kollektivt resande. Många pekar nu på att den nya normalen kommer vara färre fasta arbetsplatser, ökade möjligheter för människor att distansarbeta och skräddarsydda kontorslösningar som utgår från den enskilde medarbetaren istället för företagets behov. Något Nordic Choice Hotels och PopupArea vill skapa affärer på.

Gränsen mellan jobb och hemmet har helt suddats ut

– Det vi sett det senaste året, och de behov som företagen uttrycker i dialog med oss, är att vi kommer jobba på ett helt annat sätt framöver. Att gränsen mellan jobb och hemmet har helt suddats ut. Vi är på väg bort från kravet att alltid sitta på ett och samma kontor fem dagar i veckan, till att istället skräddarsy arbetsplatser som utgår från den enskilde medarbetaren. Ett år med pandemi har gjort att många insett hur mycket tid man varje dag lägger på pendling istället för att få en bättre balans i sin vardag. Från företagens sida så har man också lärt sig att distansarbete inte innebär att medarbetarnas produktivitet minskar. Detta har skapat möjligheten för oss att anta utmaningen om att erbjuda flexibla lösningar som motsvarar arbetsgivarnas faktiska behov, säger Nordic Choice Hotels projektledare Christian Lundén.

Samarbetet som Nordic Choice Hotels nu inleder med företaget PopupArea innebär att en person eller företag i behov av kontorsplats genom en digital tjänst väljer vilken destination den vill arbeta ifrån, ifall den önskar en kreativ loungemiljö eller ostört eget kontor, anger tiden den behöver kontorsplatsen, om den vill göra tillval som frukost, lunch, tillgång till gym eller spa, övernattning, mötesrum och därefter klickar boka. Obegränsat med kaffe, te och wifi ingår alltid.

Inledningsvis kan kontorsplatser bokas i Stockholm, Jönköping och Visby men fler destinationer kommer att erbjudas inom kort. Boka här